Pizza cone

We kwamen het voor het eerst tegen in Italië, een pizza cone. Echt leuk! Als je in Rome bent… dit is de website. Maar ja, er zitten wel veel allergenen in. En een ticket naar Rome om alleen de pizza cone te gaan eten is misschien wat overdreven. Dus, wij zijn thuis maar aan de slag gegaan! Met het wafelijzer gaan we eerst een wafel bakken. Terwijl die nog warm is vouwen we deze tot een hoorntje en laten we het koelen. Dat ging eigenlijk wel heel makkelijk!

Wat heb je nodig:

  • wafelijzer
  • hoorntjes vorm
  • 1 el vlo zaad/psylliumvezels
  • 50 ml lauw warm water
  • 120 gr meel naar keuze
  • snufje zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el olie
  • pizza toppings naar keuze
    • kaas
    • tomatensaus
    • groenten
    • vleeswaren

Hoe maak je het klaar:

Zet eerst het wafelijzer aan. Leg alvast een stukje keukenrol of schone theedoek klaar. Los de psylliumvezel op in het warme water. Meng daarna alle ingrediënten tot een stevig deeg. Maak bolletjes van het deeg ter grootte van een flinke pingpongbal. Leg een bolletje deeg in het wafelijzer en druk flink aan. Bij mij duurde het zo’n 1 ½ minuut tot het deeg mooi gekleurd en gaar was. Nu is het snel werken: haal de wafel uit het ijzer, leg hem op keukenpapier of theedoek. Pak het hoorntjes vormpje en rol het deeg om de vorm. Let op, is heet! Houd het hoorntje even vast tot het een beetje afgekoeld is en het zijn vorm behoudt. Leg hem apart en pak ga verder met de volgende deegbal. Als je alle hoorntjes klaar hebt kun je gaan vullen. Ik ben begonnen met wat gesmolten kaas – dat kan een vega variant zijn – onderin het hoorntje te doen. Dit zorgt ervoor dat het geen enorme lekkende knoeiboel gaat worden. Vul daarna het hoorntje met je favoriete pizza-toppings. Je kunt de hoorntjes net voor serveren nog even opwarmen in de oven, zorg er wel voor dat ze rechtop staan én dat de kaas onderin het hoorntje niet wegsmelt. Smakelijk! Tip: heb je geen hoorntjes vorm maar wil je wel meteen hiermee aan de slag? Je kunt deze eventueel zelf maken van karton (keuken-rol) en deze bekleden met aluminiumfolie.

Dit recept is:

 pinda vrij

 low FODMAP

 

 

 soja vrij

 SIBO geschikt

 

 

 notenvrij

 kippenei vrij

 

 

 histamine arm

fructose arm