Zin in een voedzame en smaakvolle maaltijd? Deze kleurrijke quinoa-bowl barst van de eiwitten en vezels!

Quinoa-bowl met pittige bloemkool, hummus en frisse salsa
Dit recept is vrij van kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda en soja.
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
25
minutenCalories
618
kcalIngrediënten
- Voor de vulling
2 volkoren wraps
20 gr quinoa
200 gr bloemkoolroosjes
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1 el olijfolie
1 wortel
- Voor de frisse salsa
100 gr cherrytomaten
0.5 komkommer
1 el verse peterselie
1 el citroensap
- Voor de hummus
100 gr kikkererwten
2 el tahini pasta
3 el olijfolie
1 teen knoflook
2 el citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven of airfryer voor op 200°C. Neem een wrap en plaats deze in een ovenbestendig kommetje of een siliconen bakvorm om de vorm van een bakje te creëren. Bak de wrap gedurende 5-7 minuten in de oven of 3-5 minuten in de airfryer totdat deze stevig en licht krokant is. Laat afkoelen in de vorm zodat het bakje zijn structuur behoudt.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Kruid de bloemkoolroosjes met paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en olijfolie. Rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
- Snijd de cherrytomaten en de komkommer in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Meng deze ingrediënten met 1 el citroensap voor een frisse, lichtzure smaak.
- Rasp intussen de wortel fijn.
- Pureer alle ingrediënten voor de hummus (kikkererwten, tahini, olijfolie, knoflook en citroensap) met een staafmixer tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
- Bestrijk de binnenkant van het wrapbakje met een dun laagje hummus. Verdeel vervolgens de gekookte quinoa, geroosterde bloemkool, geraspte wortel en de frisse tomaat-komkommer salsa over het bakje.