Deze verrassende quinoasalade combineert de nootachtige smaak van walnoten met de romige pit van blauwe kaas. Een voedzame en smaakvolle maaltijd die zowel vult als verrast.

Quinoa salade met blauwe kaas en walnoten
Dit recept is vrij van gluten, kippenei, pinda, soja en tarwe.
Gang: lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
559
kcalIngrediënten
300 gr 300 sla
100 gr 100 cherry tomaten
2 2 el verse peterselie
80 gr 80 doperwten
300 gr 300 volkoren quinoa
1 1 rode ui
100 gr 100 blauwe kaas
een halve citroen
10 gr 10 mosterd
30 gr 30 walnoten
2 2 el olijfolie
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de sla in een grote kom of slakom.
- Snijd de cherrytomaten in vieren.
- Snijd de peterselie fijn, kook de doperwten en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd de ui in halve ringen en verkruimel de walnoten.
- Meng de ingrediënten en de quinoa met de sla.
- Meng de citroenschil, het citroensap en de olie door elkaar voor de dressing.
- Meng de dressing door de salade.
- Verkruimel de blauwe kaas en garneer de salade hiermee.