Quinoa salade met blauwe kaas en walnoten

Deze verrassende quinoasalade combineert de nootachtige smaak van walnoten met de romige pit van blauwe kaas. Een voedzame en smaakvolle maaltijd die zowel vult als verrast.

Quinoa salade met blauwe kaas en walnoten

Quinoa salade met blauwe kaas en walnoten

0.0 van 0 stemmen

Dit recept is vrij van gluten, kippenei, pinda, soja en tarwe.

Gang: lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

559

kcal

Ingrediënten

  • 300 gr 300 sla

  • 100 gr 100 cherry tomaten

  • 2 2 el verse peterselie

  • 80 gr 80 doperwten

  • 300 gr 300 volkoren quinoa

  • 1 1 rode ui

  • 100 gr 100 blauwe kaas

  • een halve citroen

  • 10 gr 10 mosterd

  • 30 gr 30 walnoten

  • 2 2 el olijfolie

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de sla in een grote kom of slakom.
  • Snijd de cherrytomaten in vieren.
  • Snijd de peterselie fijn, kook de doperwten en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd de ui in halve ringen en verkruimel de walnoten. 
  • Meng de ingrediënten en de quinoa met de sla.
  • Meng de citroenschil, het citroensap en de olie door elkaar voor de dressing.
  • Meng de dressing door de salade.
  • Verkruimel de blauwe kaas en garneer de salade hiermee.