Een gezonde, voedzame en FODMAP-vriendelijke salade, perfect voor de lunch!
Quinoa salade met gegrilde groente en feta
Dit recept is geschikt voor het Fodmap-arm dieet. Je kunt dit recept maken zonder: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst of haver), pinda's, noten, soja, ei, vis, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.
Je kunt dit recept koemelkvrij maken, door de feta de vervangen voor een plantaardig alternatief.
Gang: Lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenIngrediënten
100 gr 100 quinoa
2 2 el olijfolie
1/2 1/2 rode paprika
1/2 1/2 oranje paprika
1 1 courgette
1 1 handje spinazie
50 gr 50 feta
1 1 el citroensap
1 1 tl gedroogde oregano
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en de courgette in plakjes
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de paprika en courgette tot ze zacht en licht gebruind zijn.
- Meng de quinoa met de gegrilde groenten, spinazie, citroensap en de resterende olijfolie.
- Breng de salade op smaak met de oregano en peper naar smaak en verkruimel de feta er overheen.
- Serveer direct of bewaar in de koelkast voor later gebruik.
Tips
- Voeg eventueel verse kruiden toe, zoals peterselie, basilicum of munt, voor extra smaak!
- Minder verspilling? Neem dan één kleur paprika. Maar je kunt natuurlijk ook beide halve paprika's de volgende dag eten, bijvoorbeeld met een kruidenomelet.
Lees meer:
- Salade van gegrilde groente en sesamdressing Dompel je smaakpapillen onder in een verrukkelijke ervaring met onze...
- Quinoa salade ...
- Pasta met kip en olijven Duik in de mediterrane smaken met deze heerlijke pasta, waar...
- Geroosterde pastinaak soep met feta Ik krijg nooit genoeg van pastinaak soep, ze liggen tegenwoordig...
- Citroenkip uit de airfryer Zin in een stukje kip bij je salade? Deze kipfilet...