Quinoa salade met gegrilde groente en feta

Een gezonde, voedzame en FODMAP-vriendelijke salade, perfect voor de lunch!

Quinoa salade met gegrilde groente en feta

Quinoa salade met gegrilde groente en feta

0.0 van 0 stemmen

Dit recept is geschikt voor het Fodmap-arm dieet. Je kunt dit recept maken zonder: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst of haver), pinda's, noten, soja, ei, vis, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. 


Je kunt dit recept koemelkvrij maken, door de feta de vervangen voor een plantaardig alternatief.

Gang: Lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten

Ingrediënten

  • 100 gr 100 quinoa

  • 2 2 el olijfolie

  • 1/2 1/2 rode paprika

  • 1/2 1/2 oranje paprika

  • 1 1 courgette

  • 1 1 handje spinazie

  • 50 gr 50 feta

  • 1 1 el citroensap

  • 1 1 tl gedroogde oregano

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de courgette in plakjes
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de paprika en courgette tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Meng de quinoa met de gegrilde groenten, spinazie, citroensap en de resterende olijfolie.
  • Breng de salade op smaak met de oregano en peper naar smaak en verkruimel de feta er overheen.
  • Serveer direct of bewaar in de koelkast voor later gebruik.

Tips

  • Voeg eventueel verse kruiden toe, zoals peterselie, basilicum of munt, voor extra smaak!
  • Minder verspilling? Neem dan één kleur paprika. Maar je kunt natuurlijk ook beide halve paprika's de volgende dag eten, bijvoorbeeld met een kruidenomelet.