Deze quinoa salade met geroosterde wintergroenten en walnoten is een heerlijke, voedzame maaltijd die barst van de smaak. De combinatie van noten, groenten en quinoa zorgt voor een perfecte balans van texturen en smaken.

Quinoa salade met geroosterde wintergroenten en walnoten
Dit recept is FODMAP arm, glutenvrij, SIBO geschikt, fructose arm, kippenei vrij, koemelk vrij, lactose arm, pinda vrij, soja vrij en tarwe vrij
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
30
minutenCooking time
40
minutenCalories
630
kcalIngrediënten
100 gr Japanse pompoen
100 gr quinoa
100 gr rode biet
100 gr boerenkool
1 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
Zout en peper naar smaak
20 gr walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in blokjes en rooster deze in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Snijd de rode biet in blokjes en hak de boerenkool fijn.
- Meng in een grote kom de quinoa, boerenkool, geroosterde pompoen en rode biet.
- Klop de olijfolie en balsamico-azijn met zout en peper tot een dressing en meng deze door de salade.
- Garneer de salade met de gehakte walnoten.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën630
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
21g
33%
- Totaal koolhydraten
85g
29%
- Vezels 14g 57%
- Eiwit 14g 29%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Lees meer:
- Quinoa salade met geroosterde wintergroenten en walnoten ...
- FODMAP-arme salade met walnoten en feta Deze salade is een geweldige mix van frisse groenten, hartige...
- Boekweitrisotto met macadamiaroom Deze heerlijke boekweitrisotto met aubergine en macadamiaroom biedt een verrassende...
- Quinoa salade met gegrilde groente en feta Een gezonde, voedzame en FODMAP-vriendelijke salade, perfect voor de lunch!...
- Salade van gegrilde groente en sesamdressing Dompel je smaakpapillen onder in een verrukkelijke ervaring met onze...