Quinoa salade met geroosterde wintergroenten en walnoten

Deze quinoa salade met geroosterde wintergroenten en walnoten is een heerlijke, voedzame maaltijd die barst van de smaak. De combinatie van noten, groenten en quinoa zorgt voor een perfecte balans van texturen en smaken.

Quinoa salade met geroosterde wintergroenten en walnoten

Quinoa salade met geroosterde wintergroenten en walnoten

0.0 van 0 stemmen

Dit recept is FODMAP arm, glutenvrij, SIBO geschikt, fructose arm, kippenei vrij, koemelk vrij, lactose arm, pinda vrij, soja vrij en tarwe vrij

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

630

kcal

Ingrediënten

  • 100 gr Japanse pompoen

  • 100 gr quinoa

  • 100 gr rode biet

  • 100 gr boerenkool

  • 1 el olijfolie

  • 1 el balsamico-azijn

  • Zout en peper naar smaak

  • 20 gr walnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in blokjes en rooster deze in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
  • Snijd de rode biet in blokjes en hak de boerenkool fijn.
  • Meng in een grote kom de quinoa, boerenkool, geroosterde pompoen en rode biet.
  • Klop de olijfolie en balsamico-azijn met zout en peper tot een dressing en meng deze door de salade.
  • Garneer de salade met de gehakte walnoten.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën630
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 21g 33%
    • Totaal koolhydraten 85g 29%
      • Vezels 14g 57%
    • Eiwit 14g 29%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.