Een zomerse salade vol frisse en aardse smaken. Luchtige quinoa wordt gecombineerd met peperige rucola, zoete blauwe bessen en knapperige pecannoten. De honing-citroendressing maakt het geheel heerlijk licht en uitgebalanceerd. Perfect als lunch of bijgerecht.

Quinoasalade met blauwe bessen, rucola en pecannoten
Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, soja en dierlijke producten
Gang: lunch, salade
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
15
minutenCalories
410
kcalIngrediënten
100 gr 100 quinoa, ongekookt
60 gr 60 blauwe bessen
50 gr 50 rucola
30 gr 30 pecannotengrof gehakt
1 el 1 olijfolie
1 tl 1 honing
1 el 1 citroensap
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Meng in een kom de olijfolie, honing en citroensap tot een dressing.
- Meng quinoa, rucola, blauwe bessen en pecannoten in een schaal.
- Besprenkel met de dressing en serveer direct of gekoeld.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën410
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
20g
31%
- Totaal koolhydraten
38g
13%
- Vezels 5g 20%
- Eiwit 11g 22%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.