Quinoasalade met blauwe bessen, rucola en pecannoten

Een zomerse salade vol frisse en aardse smaken. Luchtige quinoa wordt gecombineerd met peperige rucola, zoete blauwe bessen en knapperige pecannoten. De honing-citroendressing maakt het geheel heerlijk licht en uitgebalanceerd. Perfect als lunch of bijgerecht.

Quinoasalade met blauwe bessen, rucola en pecannoten

Quinoasalade met blauwe bessen, rucola en pecannoten

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, soja en dierlijke producten

Gang: lunch, salade
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

410

kcal

Ingrediënten

  • 100 gr 100 quinoa, ongekookt

  • 60 gr 60 blauwe bessen

  • 50 gr 50 rucola

  • 30 gr 30 pecannotengrof gehakt

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 tl 1 honing

  • 1 el 1 citroensap

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng in een kom de olijfolie, honing en citroensap tot een dressing.
  • Meng quinoa, rucola, blauwe bessen en pecannoten in een schaal.
  • Besprenkel met de dressing en serveer direct of gekoeld.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën410
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 20g 31%
    • Totaal koolhydraten 38g 13%
      • Vezels 5g 20%
    • Eiwit 11g 22%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.