Ragout – gluten- en lactosevrij

Ik kan er erg van genieten, een goede ragout. Zeker na een dagje druk bezig geweest te zijn is het echt comfort-food. En met dit recept staat het zo op tafel!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram kip
  • 500 ml water
  • 10 gram bouillonpoeder
  • 30 gram plantaardige boter
  • 1/2 bakje champignons, fijngesneden
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 30 gram boekweitmeel

Zo maak je het klaar:

Snijd de kip in grove stukken. Zet een pan, met het water en bouillonpoeder, op het vuur. Als het kookt voeg je de kipstukken toe. Afhankelijk van hoe groot de stukken zijn is de kip tussen de 10 en 20 minuten gaar. Haal dan de kip uit de bouillon en laat even rusten. Bewaar de bouillon voor later. Bak in een eetlepel boter de champignons en ui aan, laat het in ca twee minuten bijna gaar worden. Voeg de kip toe en zet even aan de kant. Smelt de boter in een pan. Voeg het meel toe en roer door elkaar. Na ongeveer één minuut voeg je een scheut bouillon toe, blijf roeren. Wanneer de bouillon volledig is opgenomen schenk je er weer wat bouillon bij, en roer je het weer door. Herhaal dit proces tot alle bouillon in de pan zit en je een mooie roux(glad mengsel) hebt. Voeg de kip, champignons en ui toe en roer nog even door. Serveer de ragout eventueel met wat verse peterselie. Tip: Bedek de ragout met een paar plakjes (glutenvrije) bladerdeeg en zet het 12 tot 15 minuten in de Airfryer op 180 graden tot het bladerdeeg gaar is. Het kan ook in de oven, dan duurt het vaak iets langer. Heerlijk!

Dit recept is:

 pinda vrij

 tarwe vrij

 

 soja vrij

 SIBO geschikt

 

 notenvrij

 lactose arm

 

 koemelk vrij

 kippenei vrij

 

 histamine arm

glutenvrij