Deze kokoscurry neemt je smaakpapillen mee op een reis door Azië! Ontdek de perfecte balans tussen verse groenten, romige kokosmelk en exotische kruiden. Ideaal voor een gezonde en voedzame maaltijd voor twee personen.
Rijst met broccoli kokoscurry
Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, pinda, soja en tarwe.
Het recept is geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Gang: diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
30
minutenCalories
538
kcalIngrediënten
3 el extra vierge olijfolie
2 tl currypoeder
2 tl kurkuma
2 tl gember
200 gr broccoli, in roosjes
100 gr wortelen, in dunne plakjes
50 ml water
200 ml kokosmelk
150 gr konjac rijst
100 gr verse spinazie
Peper naar smaak
25 gram cashewnoten, grof gehakt
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Voeg de currypoeder, kurkuma en gember toe. Bak kort om de aroma’s vrij te laten komen.
- Voeg de broccoli en wortelplakjes toe aan de pan. Roerbak deze ongeveer 5 minuten, of tot ze beginnen te verzachten. Giet tussendoor het water bij de groenten.
- Giet de kokosmelk over de groenten in de pan. Roer goed door zodat alle groenten bedekt zijn. Verhit tot nét aan kookpunt, zet het vuur dan laag en laat sudderen tot de groenten bijna gaar zijn.
- Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg de spinazie toe aan de pan. Laat de saus nog 5 minuten sudderen, of tot de spinazie geslonken is.
- Breng de curry op smaak met peper en bestrooi met de cashewnoten.
Tips
- Let bij het kopen van je currykruiden op de ingrediënten; vaak zit er ui, knoflook en (te veel) zout in de kruidenmixen.
Lees meer:
- Rijst met broccoli kokoscurry ...
- Knoflook sesam bok choy Deze smaakvolle groente wordt bereid met een perfecte combinatie van...
- Salade van gegrilde groente en sesamdressing Dompel je smaakpapillen onder in een verrukkelijke ervaring met onze...
- Citroenkip uit de airfryer Zin in een stukje kip bij je salade? Deze kipfilet...
- Biefstuk met chimichurri Ontdek een heerlijk en allergievriendelijk gerecht met ons recept voor...