Rijst met broccoli kokoscurry

Deze kokoscurry neemt je smaakpapillen mee op een reis door Azië! Ontdek de perfecte balans tussen verse groenten, romige kokosmelk en exotische kruiden. Ideaal voor een gezonde en voedzame maaltijd voor twee personen.

Rijst met broccoli kokoscurry

Rijst met broccoli kokoscurry

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, pinda, soja en tarwe.
Het recept is geschikt voor het FODMAP arm dieet.

Gang: diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

30

minuten
Calories

538

kcal

Ingrediënten

  • 3 el extra vierge olijfolie

  • 2 tl currypoeder

  • 2 tl kurkuma

  • 2 tl gember

  • 200 gr broccoli, in roosjes

  • 100 gr wortelen, in dunne plakjes

  • 50 ml water

  • 200 ml kokosmelk

  • 150 gr konjac rijst

  • 100 gr verse spinazie

  • Peper naar smaak

  • 25 gram cashewnoten, grof gehakt

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Voeg de currypoeder, kurkuma en gember toe. Bak kort om de aroma’s vrij te laten komen.
  • Voeg de broccoli en wortelplakjes toe aan de pan. Roerbak deze ongeveer 5 minuten, of tot ze beginnen te verzachten. Giet tussendoor het water bij de groenten.
  • Giet de kokosmelk over de groenten in de pan. Roer goed door zodat alle groenten bedekt zijn. Verhit tot nét aan kookpunt, zet het vuur dan laag en laat sudderen tot de groenten bijna gaar zijn.
  • Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan. Laat de saus nog 5 minuten sudderen, of tot de spinazie geslonken is.
  • Breng de curry op smaak met peper en bestrooi met de cashewnoten.

Tips

  • Let bij het kopen van je currykruiden op de ingrediënten; vaak zit er ui, knoflook en (te veel) zout in de kruidenmixen.