Romig ijs zonder room

swedish-glace-vanillaJe merkt dat er steeds meer producten beschikbaar zijn die zeer geschikt zijn voor mensen die iets niet kunnen eten vanwege hun allergie. Toen wij aan het begin stonden van onze reis in allergie-land, nu 13 jaar geleden, was het haast ondenkbaar iets geschikts te vinden wat buiten erg lekker ook er nog eens super uitzag.  Als je nu in de supermarkt komt, staan de schappen er niet vol mee, maar af en toe kom je een pareltje tegen…. Zo ook dit heerlijke schepijs, romig ijs nog wel, maar dan zonder melk bereid!

Koemelkvrij en lactosevrij romig ijs, Swedish Glace

swedish-glace-raspberryIk kende het merk al vanuit Engeland waar we het vorig jaar al een keer hadden gekocht bij de Tesco. Maar omdat het niet zo makkelijk is om bevroren producten mee te nemen naar Nederland was het daarbij gebleven. Wat een geluk dat het nu ook in Nederland verkrijgbaar is, en nog wel gewoon bij de AH en bij ons ook nog bij de Jumbo.

Er zijn nu twee soorten beschikbaar, een vanille en framboos variant. Het ijs is vrij van gluten, melk, lactose, ei, pinda, noten, sesam etc, het bevat enkel het allergeen soja.

IMG_9473De ingrediënten van de vanille variant zijn: Water, suiker, dextrose, plantaardige oliën (palm, kokos), SOJAPOEDER (6,6%), aroma, emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, citroenzuuresters van mono- en diglyceriden van vetzuren), zout, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom, carrageen), gemalen vanillestokjes, kleurstof (caroteen).

En van de Framboos: Water, suiker, dextrose, plantaardige oliën (palm, kokos), SOJAPOEDER (5,6%), framboos (5,5%), emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, citroenzuuresters van mono- en diglyceriden van vetzuren), zout, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom, carrageen, pectinen), kleurstof  (bietenrood), aroma, zuurteregelaar (citroenzuur).

Nog meer soorten?

We hopen dat deze lijn van Swedish Glace ook bij jullie zal smaken, want dan zit er wellicht nog meer lekkers aan te komen. In Engeland hebben ze namelijk ook een variant met aardbeien én ijsjes op een stokje (denk aan de Magnum)…. Maar goed, mocht je nog plannen hebben om naar Engeland te gaan, dan weet je nu in ieder geval wat je te doen staat. Voor nu, op naar de AH en geniet ze!

banner-swedish-glace