Dit heb je nodig:
150 gram witte kristalsuiker
50 ml melk of room. Voor lactose intoleranten kan de melk vervangen worden door soja-, rijst-, of amandelmelk.
voor variatie: vervang 1/3 deel van de melk voor limonadesiroop of koffie.
Zo maak je het klaar:
Meng de ingrediënten. Breng de suikersiroop heel langzaam aan de kook in een steelpannetje met dikke bodem, onder goed roeren. Laat het nog paar minuten doorkoken, nog steeds onder goed roeren. Giet het uit in een bakvorm, dat bekleed is met bakpapier en laat het afkoelen. Steek er met een ijzeren vorm figuurtjes uit, zodra de borstplaat is uitgehard.
Dit recept is vrij van: Gluten, histamine, noten, pinda, lactose en melk (afhankelijk van de gekozen melk)
Lees meer:
- Chilisaus Dit heb je nodig: 1 el olijfolie mespuntje asafoetida 3 takjes...
- Kippenbouillon Dit heb je nodig: 1 kg kip, ik had 3...
- Basissaus Dit heb je nodig: 25 gram boter / wayang 250...
- Preisoep Even een soepje maken. Bij mij thuis worden ze er...
- Hemelse zoute caramelsaus Heb je dat wel eens? Dat je een recept test...