Rozey hotspot in Rotterdam

Lekker eten is vaak een uitdaging. En zeker als je dan nog rekening moet houden met een allergie of intolerantie. Weet de chef of bediening wel wat het is? Het zijn vragen die altijd in je hoofd spoken.

Soms kom je een pareltje tegen waarbij ze de zaken goed op orde hebben. Dat ze weten waar ze het over hebben én alles op orde hebben, direct vanaf de opening. Deze aangename ontdekking deed ik bij de opening van Rozey in Rotterdam aan de Wijnhaven 85.

Rozey vegetarisch en vegan restaurant

Rozey werkt met een all inclusive menu met 55 gerechten waarvan de helft vegan is, de rest is vegetarisch. Je hoort het wel eens vaker dat je vlees niet mist, dat is zeker het geval bij Rozey. Elke ronde mag je 2 gerechten kiezen en je kunt er met gemak een hele avond vertoeven.

Ook de drankjes zijn inclusief, je eet én drinkt er van maandag – donderdag voor € 32,50, in het weekend voor € 37,50.

Kinderen van 4 t/m 11 kunnen al aanschuiven voor € 17,50.

Wat hebben wij gegeten?

We begonnen met een broodje met hummus en muhammara, daarna kwam de draadjesvleesch bitterbal. Lekker krokant en echt zo bizar dat er geen vlees inzat! De zoete aardappel friet… vietnamese loempia… bieten carpaccio… alles even lekker! Maar het toppunt was voor mij het broodje pulled jackfruit. Wat een pareltje was dat. Als toetje hebben we Rozey’s garden op, een chocolade desert en het bloedsinaasappelijs met een macaron. Er paste echt niets meer bij, maar voor de volgende keer ga ik zeker de tompouce proberen!

De allergenenkaart

Roos Rutjes, mede eigenaar van Rozey, heeft de allergenen kaart voor je klaar liggen. Alles wordt vers bereid, dus zit er een gerecht bij waar iets in zit waar je niet tegen kunt kan het altijd aangepast worden.

Over alles is nagedacht, van het bestek tot de inrichting. Alles is duurzaam en straalt liefde voor de natuur en dierenwelzijn uit. Ze zijn elke dag open van 17- 22.30 uur. Laat je even weten hoe jij het vond?