Salade met forel en crème fraîche-pistache dressing

Voor liefhebbers van verse en smaakvolle salades is dit recept een ware traktatie. Met gerookte forel als hoofdingrediënt, gecombineerd met een zijdezachte crème fraîche en pistache dressing, biedt deze salade een perfecte balans tussen hartigheid en romigheid.

Salade met forel en crème fraîche-pistache dressing

0.0 van 0 stemmen
Porties

2

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

20

minuten
Calorieën

565,5

kcal

    Ingrediënten

    • 6 gr

      verse bieslook

    • 1

      citroen

    • 125 gr

      crème fraîche 

    • Snuf peper en zout

       

    • 40 gr

      pistachepasta

    • 1

      appel

    • 4 stronken

      witlof

    • 250 gr

      gerookte forel

    Bereidingswijze

    • Snijd de bieslook fijn en doe het in een kommetje of schaaltje. 

    • Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het schaaltje bieslook. Voeg de crème fraîche en pistachepasta toe en meng het door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.

    • Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Verwijder de kern van de witlof en snijd in fijne reepjes. 

    • Doe de appelstukjes samen met de witlof in een schaal.  

    • Schep de dressing door de appels en witlof. 

    • Verdeel de salade over 2 (diepe) borden, pluk de forel in stukjes en verdeel deze over de salade.