Voor liefhebbers van verse en smaakvolle salades is dit recept een ware traktatie. Met gerookte forel als hoofdingrediënt, gecombineerd met een zijdezachte crème fraîche en pistache dressing, biedt deze salade een perfecte balans tussen hartigheid en romigheid.
Salade met forel en crème fraîche-pistache dressing
2
personen5
minuten20
minuten565,5
kcalIngrediënten
- 6 gr
verse bieslook
- 1
citroen
- 125 gr
crème fraîche
Snuf peper en zout
- 40 gr
pistachepasta
- 1
appel
- 4 stronken
witlof
- 250 gr
gerookte forel
Bereidingswijze
Snijd de bieslook fijn en doe het in een kommetje of schaaltje.
Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het schaaltje bieslook. Voeg de crème fraîche en pistachepasta toe en meng het door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Verwijder de kern van de witlof en snijd in fijne reepjes.
Doe de appelstukjes samen met de witlof in een schaal.
Schep de dressing door de appels en witlof.
Verdeel de salade over 2 (diepe) borden, pluk de forel in stukjes en verdeel deze over de salade.
Lees meer:
- Groene salade met burrata ...
- Krieltjes tonijn salade – laag FODMAP Dit heb je nodig: klein zakje krieltjes klein zakje...
- Pastinaaksoep Pastinaaksoep 0.0 van 0 stemmen Porties 4personenVoorbereiding10minutesKooktijd30minutesIngredients600 gr pastinaak6 el...
- Mango-kip salade Dit heb je nodig: kropje babysla 1 mango handje gekookte...
- Basissaus Dit heb je nodig: 25 gram boter / wayang 250...