Een frisse en eiwitrijke salade met tonijn, gegrilde courgette en knapperige, gekruide kikkererwten – perfect voor een voedzame lunch of lichte avondmaaltijd!

Salade met tonijn, courgette en gekruide kikkererwten
Dit recept is glutenvrij, kippenei vrij, koemelk vrij, lactose arm, pinda vrij, soja vrij en tarwe vrij
Gang: lunch
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
15
minutenCalories
607
kcalIngrediënten
- Voor de dressing
2 el olijfolie
Sap van 1 citroen
Snufje versgemalen peper naar smaak
- Voor de salade
200 gr courgette
250 ml water
2 teentjes knoflook
265 gr kikkererwten
1 el olijfolie
Snufje versgemalen peper naar smaak
1 rode peper
2 el verse peterselie
2 el verse basilicum
75 gr avocado
160 gr blikje tonijn in water
2 tl kappertjes
Bereiding
- Dressing
- Meng in een apart schaaltje de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper.
- Salade
- Snijd de courgette met een dunschiller of mandoline in dunne linten. Leg de linten kort in een kom met koud water zodat ze knapperig blijven. Giet af en dep droog.
- Hak de knoflook fijn en meng dit met de kikkererwten, 1 eetlepel olijfolie, en een snuf versgemalen peper. Bak ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 5-7 minuten. Laat afkoelen.
- Hak de rode peper, peterselie en basilicum fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de avocado in plakken.
- Meng alles in een grote kom, de courgettelinten, tonijn, kappertjes en de fijngehakte rode peper, peterselie, basilicum en avocado.
- Voeg de gekruide kikkererwten toe aan de salade. Sprenkel de dressing erover en meng voorzichtig. Serveer direct.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën607
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
36.6g
56%
- Totaal koolhydraten
27.7g
9%
- Vezels 15.9g 60%
- Eiwit 33.7g 66%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.