Dompel je smaakpapillen onder in een verrukkelijke ervaring met onze salade van gegrilde groenten. Deze kleurrijke en voedzame creatie is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook geschikt voor een heleboel allergieën. Je kunt dit recept vinden in het SIBO dieet.
Salade van gegrilde groenten en sesamdressing
Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.
Dit recept pas binnen het SIBO en FODMAP dieet.
Gang: bijgerecht
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
15
minutenIngrediënten
1 1 paksoi in de lengte gehalveerd (200 g)
1 1 groene paprika, in grove stukken
2.5 2.5 el wokolie
2 2 el sesamzaad
1 1 tl sesamolie
1 1 el vloeibare (klaver)honing
Bereiding
- Snijd de paksoi in de lengte door de helft.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Breng een pannetje met een klein laagje water aan de kook en blancheer de paksoi voor 1 minuut. Dep de paksoi vervolgens droog met keukenpapier.
- Verhit een droge koekenpan op laag vuur en toast de sesamzaadjes goudbruin. Leg de sesamzaadjes aan de kant.
- Voeg een eetlepel sesamolie toe aan de pan.
- Bak de paprika en voeg na 3 minuten de paksoi toe.
- Roerbak dit geheel voor 2 minuten.
- Voeg de klaverhoning en de geroosterde sesamzaadjes toe.
Lees meer:
- Lamsvlees-pompoenstoofschotel Ontdek een heerlijke en allergievriendelijke optie met onze lamsvlees-pompoenstoofschotel. Deze...
- Geroosterde groente en halloumi Geen ingewikkelde stappen, gewoon alles in één keer de airfryer...
- Biefstuk met chimichurri Ontdek een heerlijk en allergievriendelijk gerecht met ons recept voor...
- Krieltjes tonijn salade – laag FODMAP Dit heb je nodig: klein zakje krieltjes klein zakje...
- Salade van gegrilde groenten ...