Salade van gegrilde groente en sesamdressing

Dompel je smaakpapillen onder in een verrukkelijke ervaring met onze salade van gegrilde groenten. Deze kleurrijke en voedzame creatie is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook geschikt voor een heleboel allergieën. Je kunt dit recept vinden in het SIBO dieet.

Salade van gegrilde groenten en sesamdressing

Salade van gegrilde groenten en sesamdressing

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.

Dit recept pas binnen het SIBO en FODMAP dieet.

Gang: bijgerecht
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten

Ingrediënten

  • 1 1 paksoi in de lengte gehalveerd (200 g)

  • 1 1 groene paprika, in grove stukken

  • 2.5 2.5 el wokolie

  • 2 2 el sesamzaad

  • 1 1 tl sesamolie

  • 1 1 el vloeibare (klaver)honing

Bereiding

  • Snijd de paksoi in de lengte door de helft.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Breng een pannetje met een klein laagje water aan de kook en blancheer de paksoi voor 1 minuut. Dep de paksoi vervolgens droog met keukenpapier.
  • Verhit een droge koekenpan op laag vuur en toast de sesamzaadjes goudbruin. Leg de sesamzaadjes aan de kant.
  • Voeg een eetlepel sesamolie toe aan de pan.
  • Bak de paprika en voeg na 3 minuten de paksoi toe.
  • Roerbak dit geheel voor 2 minuten.
  • Voeg de klaverhoning en de geroosterde sesamzaadjes toe.