Schone lucht in huis

Een luchtreiniger voor in huis kiezen is geen eenvoudige klus. Maar wanneer je dan minder klachten hebt van je huisstofmijtallergie, huisdierenallergie of hooikoorts is het zeker het overwegen waard!

Wij mochten de prachtig vormgegeven AEG AX7 testen voor je.

Wat zijn de voordelen van de AEG AX7 luchtreiniger?

Veel luchtreinigers zien er niet zo mooi uit. Daar is deze luchtreiniger toch echt anders in! Wij kregen de lichtgrijze toegestuurd, die past prima in ons interieur. Met het handige handvat is hij eenvoudig te verplaatsen en hij is licht in gewicht. Bovendien maakt hij geen herrie én past zich aan aan de luchtkwaliteit met de app.

De Wellbeing-app voor je luchtreiniger

De app is supereenvoudig te installeren en maakt direct verbinding met het apparaat. Je kunt de luchtkwaliteit controleren en optimaliseren, je voorkeuren instellen, slimme overzichten aanmaken etc. Ik heb hem op ‘automatisch’ gezet, wat ervoor zorgde dat wanneer we aan het koken waren hij vanzelf harder ging werken. Bizar om te zien wat veel stofjes er vrij komen in de lucht als je aan het koken bent! Daarnaast heb ik hem in de slaapkamer getest, daar was ik vooral benieuwd of het geluid storend zou zijn; dat was het zeker niet!

Waarom zou jij de AEG AX7 luchtreiniger aan moeten schaffen?

Nou, je moet helemaal niets. Maar … wij weten als geen ander hoe vervelend het kan zijn om ‘s ochtends wakker te worden met dikke ogen van de allergische reactie! Als je een inhalatie allergie hebt kan het erg fijn zijn om de luchtreiniger in je slaapkamer te plaatsen. Je kunt via de app instellen hoe ‘schoon’ je de lucht in je kamer wil hebben, er zijn 5 standen. De sensoren meten hoeveel deeltjes er in de lucht zijn en hoe hard hij dan moet werken. Werk je veel op een vaste plek waar je veel klachten hebt? Dan is het apparaat zo mee te nemen! Stekker in het stopcontact en aanzetten is alles wat je hoeft te doen. Wat wij fijn vinden is dat AEG de werking van het apparaat ook heeft laten onderzoeken door het European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF) en de luchtreiniger is ‘Allergie vriendelijk’ geceritficeerd.

Wil je hem aanschaffen? Je kunt hem bijvoorbeeld bij bol.com kopen.