Snacken zonder zorgen

Je ziet ze vast ook wel eens liggen, die repen die vol gezonde ingrediënten je lijken te roepen. We hebben er voor je drie getest van Lifefood, een Tsjechisch bedrijf wat zich specialiseert in raw en health foods. Alle producten van Lifefood zijn 100% natuurlijk, rauw (niet verhit boven 45C), biologisch, diervrij, lactosevrij, suikervrij, glutenvrij en handgemaakt met zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde ingrediënten.

raw-energy-bar-lifebar-apple-1Allereerst de Lifebar Apple, die zoals je zult begrijpen onder andere appel bevat. Deze samengeperste reep ruikt naar kaneel en smaakt naar dadels en appel. Zonder één gram suiker is deze reep toch lekker zoet en heeft een bite van de zonnebloempitten. De reep is 47 gram en geeft 175 KCal en kost € 1,99.

lifefood-rawfood-lifebar-plus-blueberry-quinoa1-0d052bf6De tweede reep is ook een zoete variant, de Lifebar plus blueberry quinoa. Bij deze dieppaarse reep lijkt het net of je een granenreep zit te eten waarop je lekker kunt kauwen, alleen is er geen spoortje graan te bekennen in heel de reep. De reep bevat als ingrediënten dadels, gevriesdroogd bosbessenpoeder, witte moerbeien, gevriesdroogd frambozenpoeder, gekiemde boekweit, ontkiemde zonnebloempitten, gekiemde quinoa en chiazaden. De crunch is erg lekker, ik verdenk de quinoa en chiazaden daaraan schuldig te zijn. De reep is ook 47 gram en geeft 160KCal. Ook deze reep kost € 1,99.

w_lifefood-rawsage-25g-7985vAan de derde reep die we getest hebben moest ik even wennen… Op de verpakking staan tomaat en ui getekend, kortom een hartige snack. De rawsage is volgens de makers het eerste raw vegan worstje. De reep bevat paranoten, voor de rest weer helemaal zonder allergenen. Het ruikt een beetje naar Maggi, en laat ik daar nou eens enorm van houden. Ook dit is weer een product waar je echt op kunt kauwen en met een beetje pit. De reep weegt 25 gram en geeft 127 KCal. Deze reep kost € 1,69.

Wat zo fijn is aan alle repen, als je bijvoorbeeld coeliakie hebt, dan zijn er best veel tussendoortjes verkrijgbaar, maar bijna allemaal met erg veel suiker en chocolade. Deze repen zijn dan echt een verademing qua ingrediënten. Hetzelfde geldt ook voor andere snacks, ze zijn niet allemaal even gezond. En dat zijn deze wel! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe producten van Lifefood? Like ze dan ook op hun Facebook pagina!