Snel verlichting bij PDS-D met Gelsectan®

Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Gelsectan®.

Heb jij PDS? Dan zullen klachten als buikpijn, krampen, een opgeblazen gevoel en winderigheid je vast niet onbekend in de oren klinken. Ik weet hoe lastig het soms kan zijn om je darmen rustig te krijgen en je buikpijn te verlichten. Misschien heb je voor jezelf al uitgevonden wat wel werkt en wat niet, maar in sommige gevallen heb je niet altijd de controle over je darmen en kan dit je dagelijks leven enorm beïnvloeden. Herken jij jezelf hierin en heb jij PDS-D (PDS met diarree)?

Ongetwijfeld zul je vast niet geheel onbekend zijn met medische hulpmiddelen die tegenwoordig op de markt te vinden zijn. Misschien heb jij er al een gevonden dat voor jou perfect werkt, dat is fijn! De ontwikkelingen staan zeker niet stil, want zo zijn wij een tijdje geleden langs geweest in Weesp, om in gesprek te gaan met Gelsectan®; een medisch hulpmiddel dat snel verlichting biedt bij klachten bij PDS-D.

De werking van Gelsectan®

Gelsectan® is een medisch hulpmiddel in de vorm van capsules, dat hulp en bescherming biedt bij de symptomen van PDS-D, oftewel PDS met diarree. Het heeft een tweevoudige werking: enerzijds beschermt het je darmwand door er een laagje op te leggen, anderzijds helpt het je darmflora te herstellen, door de toevoeging van een prebioticum. Gelsectan® bevat geen gelatine en kan dus ook door vegetariërs en veganisten gebruikt worden.

De actieve bestanddelen in het hulpmiddel zijn plantaardig. Voor als je het interessant vindt: xyloglucan, het eerste bestanddeel, krijgt een slijmachtige structuur in combinatie met water. Hierdoor wordt het laagje op de darmwand gecreëerd. Dit laagje zorgt ervoor dat de lekkage van deeltjes van de darminhoud naar het onderliggende weefsel van de darm bemoeilijkt wordt. Het tweede bestanddeel, xylo-oligosaccharide (XOS), is een prebioticum en draagt bij aan het herstellen van je darmflora.

Hoe kan ik Gelsectan® verkrijgen?

Gelsectan® is verkrijgbaar bij de apotheek en via www.gelsectan.nl.

Neem gerust eens een kijkje op hun website, want daar staat nog veel meer informatie! Bovendien kun je daar reviews lezen van mensen die het middel al gebruikt hebben.

Laat je het ons weten of het jou ook heeft geholpen?