‘Snicker’ dadels

Lekkere trek maar toch liever geen chocolade reep? Dan is dit echt een heel lekkere traktatie! 
Het is natuurlijk geen echte snicker, maar de smeuigheid is prima.

'Snicker' dadels

'Snicker' dadels

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, lactose, lupine, mosterd, noten, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren. 

We gebruiken in dit recept boter, dit kan je vervangen plantaardige boter zodat het ook koemelkvrij is. 

De hoeveelheid boter is zo laag, dat het ook lactose arm is. 

Doe je het FODMAP arm dieet? Neem dan 1 dadel, dat kan je meestal prima verdragen. 

Gang: Snacks
Porties

2

porties
Bereidingstijd

10

minuten

Ingrediënten

  • 6 (Medjoul) dadels

  • 2 el pindakaas

  • 20 gr pinda’s

  • 50 gr pure chocolade

  • 10 gr boter

  • snuf zout

Bereiding

  • Maak een sneetje in de dadels (niet helemaal doorsnijden) en ontpit ze.
  • Verdeel de pindakaas in de dadels.
  • Hak de pinda’s in kleine stukjes en verdeel dit over de dadels.
  • Smelt de chocolade met de boter. Verdeel dit vervolgens over de dadels.
  • Strooi het zout over de dadels.
  • Zet de dadels tot gebruik in de koelkast.

Recept Video