Lekkere trek maar toch liever geen chocolade reep? Dan is dit echt een heel lekkere traktatie!
Het is natuurlijk geen echte snicker, maar de smeuigheid is prima.
'Snicker' dadels
Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, lactose, lupine, mosterd, noten, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren.
We gebruiken in dit recept boter, dit kan je vervangen plantaardige boter zodat het ook koemelkvrij is.
De hoeveelheid boter is zo laag, dat het ook lactose arm is.
Doe je het FODMAP arm dieet? Neem dan 1 dadel, dat kan je meestal prima verdragen.
Gang: Snacks
Porties
2
portiesBereidingstijd
10
minutenIngrediënten
6 (Medjoul) dadels
2 el pindakaas
20 gr pinda’s
50 gr pure chocolade
10 gr boter
snuf zout
Bereiding
- Maak een sneetje in de dadels (niet helemaal doorsnijden) en ontpit ze.
- Verdeel de pindakaas in de dadels.
- Hak de pinda’s in kleine stukjes en verdeel dit over de dadels.
- Smelt de chocolade met de boter. Verdeel dit vervolgens over de dadels.
- Strooi het zout over de dadels.
- Zet de dadels tot gebruik in de koelkast.
Recept Video
Lees meer:
- ‘Snicker’ dadels ...
- Pasta met kip en olijven Duik in de mediterrane smaken met deze heerlijke pasta, waar...
- Gevulde Medjoul dadels met kaas en pistache Zoete verleiding met een hartige twist! Deze gevulde Medjoul dadels...
- Pannenkoeken met cashewpasta en aardbeien Deze pannenkoeken staan in een handomdraai op tafel en zijn...
- Citroenkip uit de airfryer Zin in een stukje kip bij je salade? Deze kipfilet...