Dit heb je nodig:
150 ml water
zout
65 gram toegestane margarine*
theelepel bakpoeder
40 gram glutenvrije witte bloem zoals Teffmeel of Schar Mehl
35 gram maïzena
3 eieren
Voor de vulling:
slagroom*
poedersuiker
Zo maak je het klaar:
Doe het water, zout en margarine in een steelpannetje. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem, maizena en het bakpoeder toe. Roer het deeg door tot het een bal vormt. Haal dan de pan van het vuur en meng er één voor één de eieren doorheen. Klop nog een aantal minuten door. Schep het soesmengsel in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Heb je geen spuitzak, dan kan je het ook een lepel gebruiken. Bak de soesjes ongeveer 30 minuten op 160 graden. Kijk regelmatig even hoe ver ze zijn, afhankelijk van de grootte zijn ze sneller of langzamer klaar.
Als de soesjes afgekoeld zijn inprikken en vullen met de slagroom. Strooi er daarna nog wat poedersuiker overheen.
Tip:
*Gebruik plantaardige margarine en soja- of rijstslagroom bij een koemelkallergie.
Vul de soezen met iets hartigs, bijvoorbeeld een zalm-roomkaasmengsel.
Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe, pinda, noten
Lees meer:
- Stroopwafels (20 stuks) Dit heb je nodig: Ingrediënten voor de wafels: 240 gram...
- Gehakt hapjes (20 stuks) Feestelijk glutenvrij hapje voor bij een feestje! Dit heb je...
- Kruidnoten met suikervervangers We hebben dit recept 5 x gemaakt, elke keer met...
- Kippenbouillon Dit heb je nodig: 1 kg kip, ik had 3...
- Basissaus Dit heb je nodig: 25 gram boter / wayang 250...