Soja-Yofutaart

yofu-300x217Dit heb je nodig:

160 gram bloem
3/4 zakje bakpoeder
25 gram custardpoeder (let op, kan melk in zitten!)
1 zakje vanillesuiker
110 gram witte basterdsuiker
75 gram plantaardige margarine
150 ml water
200 ml vruchtensap
jam
18-20 gram gelatine
suiker
200 ml sojaroom
750 ml soya-yofu
springvorm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 155 graden. Doe de bloem, bakpoeder, custardpoeder, vanillesuiker en basterdsuiker in een kom. Smelt de boter op laag vuur of in de magnetron en doe hier het water bij. Meng dit met het bloemmengsel en mix het vijf minuten. Beboter en springvorm en bestuif deze met bloem. Doe nu het beslag in de springvorm en bak dit in 60-75 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen en maak de springvorm los. Laat deze wel om de taartbodem heen zitten. Besmeer dan de cakebodem met jam. Laat de gelatine 10 minuten weken in water. Verhit het vruchtensap en haal deze direct weer van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in het vruchtensap. Voeg al roerende sojaroom en yofu toe en laat dit afkoelen. Stort het roommengsel op de taartbodem en laat dit opstijven. Garneer de taart met stukjes fruit en sojaslagroom.

Dit recept is vrij van: Koemelk, Lactose, Kippenei, Noten, Pinda

Auteur van dit recept: Fenny van den Hoek