Deze spinazie-pannenkoeken zijn niet alleen lekker, maar ook boordevol groenten. Een kleurrijke en gezonde twist op een klassiek gerecht!

Spinazie-pannenkoeken
Dit recept kan je maken zonder noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, vis en weekdieren.
Gang: lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
552
kcalIngrediënten
0,25 paprika
0,5 rode peper
2 bosuitjes
2 el olijfolie
300 gr verse spinazie
100 gr speltmeel
1 tl bakpoeder
1 el verse peterselie
2 eieren
140 ml melk
40 gr pijnboompitten
Bereiding
- Snijd de paprika en de rode peper in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en snijd de peterselie fijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie tot deze volledig is geslonken. Giet overtollig vocht af, knijp de spinazie goed uit en snijd deze fijn.
- Meng in een grote kom het speltmeel, bakpoeder en peterselie goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en roer alles tot een glad beslag.
- Roer de geslonken spinazie, bosui, paprika, rode peper en pijnboompitten door het beslag. Meng alles goed, zodat de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van ongeveer 7 cm doorsnede. Bak de pannenkoekjes in totaal ongeveer 10 minuten, keer ze halverwege zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
- Serveer de pannenkoekjes direct.