Spinazie-pannenkoeken

Deze spinazie-pannenkoeken zijn niet alleen lekker, maar ook boordevol groenten. Een kleurrijke en gezonde twist op een klassiek gerecht!

Spinazie-pannenkoeken

Spinazie-pannenkoeken

0.0 van 0 stemmen


Dit recept kan je maken zonder noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, vis en weekdieren. 

Gang: lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

552

kcal

Ingrediënten

  • 0,25 paprika

  • 0,5 rode peper

  • 2 bosuitjes

  • 2 el olijfolie

  • 300 gr verse spinazie

  • 100 gr speltmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 el verse peterselie

  • 2 eieren

  • 140 ml melk

  • 40 gr pijnboompitten

Bereiding

  • Snijd de paprika en de rode peper in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en snijd de peterselie fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie tot deze volledig is geslonken. Giet overtollig vocht af, knijp de spinazie goed uit en snijd deze fijn.
  • Meng in een grote kom het speltmeel, bakpoeder en peterselie goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en roer alles tot een glad beslag.
  • Roer de geslonken spinazie, bosui, paprika, rode peper en pijnboompitten door het beslag. Meng alles goed, zodat de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van ongeveer 7 cm doorsnede. Bak de pannenkoekjes in totaal ongeveer 10 minuten, keer ze halverwege zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
  • Serveer de pannenkoekjes direct.