Dieet basisboek bij sulfietovergevoeligheid

sulfiet-cover-500Ja, het Dieet basisboek bij sulfietovergevoeligheid is naar de drukker! Sulfiet wordt al eeuwen toegevoegd aan levensmiddelen zoals wijn, bier, gedroogde vruchten en groenten, jam en stroop, om bederf te voorkomen. Door het lang bewaren van levensmiddelen kan de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid, uiterlijk, kleur en geur kunnen veranderen. Sulfieten als additieven (hulpstoffen) worden toegevoegd om de kwalitatieve eigenschappen te bewaren en houdbaarheid van levensmiddelen te verlengen.

Op zichzelf staande sulfietovergevoeligheid komt niet heel vaak voor. Veel astmapatiënten hebben wél last van deze overgevoeligheid. In Nederland hebben ongeveer 1 tot 4 op de 1000 mensen last van sulfietovergevoeligheid. De exacte cijfers zijn niet bekend vanwege de verschillende meetmethodes en de verschillen in het stellen van de diagnose. Klachten komen meestal voor bij volwassen mensen en vaker bij vrouwen dan bij mannen.

Symptomen van sulfietovergevoeligheid kunnen zijn:

  • Huidklachten
  • Maag- en darmklachten
  • Klachten aan de luchtwegen
  • Hart- en vaatklachten
  • Spierklachten
  • Neurologische klachten

Kortom, heel veel verschillende klachten kunnen duiden op een overgevoeligheid voor sulfiet. Wilt u een paar pagina’s van ons boek inzien? Dat kan door hier te klikken. Het boek is verkrijgbaar bij alle boekhandels in Nederland en België en direct op onze website als paperback of als digitaal boek.

In het boek veel informatie, handige overzichten, interviews en lekkere recepten die we allemaal getest hebben!