Sun Safe en Deo crème

Ik ben erg zuinig op mijn huid en dus altijd op zoek naar mooie bedrijven en huidverzorgingsproducten. De afgelopen jaren hebben we veel lezingen georganiseerd met huidartsen en huid-allergiespecialisten die uitgebreid verteld hebben hoe belangrijk goede verzorging is. Dat begint al bij de babyleeftijd, smeer géén rommel op je baby; het huidje is zo dun! Parfum of geurstoffen hoeven ook echt niet in de huidverzorging, veel beter is het om die op je kleding te spuiten dan in een crème. Zo maar wat kleine aanbevelingen die ik probeer na te leven.

Op de Allergiebeurs en Gezondheidsbeurs kwam ik langs de stand van The Ohm Collection. Een mooie stand met verzorgingsproducten die echt in het oog springen. Ik ben dan altijd erg benieuwd wat ze in hun producten doen en ‘hoe het smeert’. Dat hebben we dus getest! Allereerst de zonnebrand; Sun Safe.
Het eerste wat opvalt is dat ze zinkoxide gebruiken. Maar géén nano zinkoxide: ze geven aan dat deze op de huid blijven liggen en zo de zonnestralen reflecteren. Het is een dikkere substantie die in eerste instantie wit smeert, maar dat trekt snel weg. Mocht je eczeem of andere huidaandoening hebben waardoor je huid open is, dan zou ik deze niet adviseren. Alle voordelen: het heeft in een speciale pomp zodat je altijd hygiënisch de crème uit de verpakking krijgt en het is vegan. Als je onderstaande ingrediëntenlijst bekijkt zie je dat er een paar ingrediënten inzitten die klachten kunnen veroorzaken bij mensen met een huidallergie; lees het dus zorgvuldig door! Onder andere de geurstoffen, limonene en linalool zitten er in héél kleine hoeveelheden in. Ben je erg gevoelig? Test het dan eerst even uit, ze hebben ook testers die je kunt bestellen.

De INCI van Sun Safe: Aqua (Water), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Zinc Oxide,
Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Punica Granatum (Pomegranate) Sterols, Theobroma Cacao (Cocoa)
Seed Butter, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Daucus
Carota Sativa (Carrot) Root Oil*, Zeolite, Xanthan Gum, Calendula Officinalis (Marigold) Flower
Extract*, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Pulp Extract*,
Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Fragrance (Natural
Coconut), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Tocopherol (E vitamin), Citric Acid, Glyceryl
Caprylate, Silver Citrate, Limonene**, Linalool**

* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils
All other ingredients originate from a natural source

Deodorant crème

Ook de deodorant crème hebben we getest. Laten we beginnen met zeggen dat hij heerlijk ruikt! De lavendel is van de beste kwaliteit; dat ruik je! Ook zit de crème in een handige verpakking met pomp die ervoor zorgt dat het heel schoon blijft. Er zitten geen parabenen, aluminium of synthetische producten in. Je hebt maar een heel klein beetje nodig. Ook hier zitten geurstoffen, limonene en linalool in, dus test het eerst even uit als je gevoelig bent.

INCI deodorant créme: Water (Aqua), Algae (Sea weeds) Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Sodium Bicarbonate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Coprernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Cetearyl alcohol (Herbal Wax), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Zeolite, Tocopherol (E vitamin), Xanthan gum, Silver Citrate and Citric Acid, Linalool**, d-Limonene**

*ingredients from certified organic agriculture
**from natural essential oils.