Taart voor ontbijt? Dan kan altijd!

Ik had dit receptje – als je het zo al kunt noemen – vanmorgen op Instagram gedeeld in de stories. Daar kreeg ik zoveel reacties op, dus toch maar even uitgeschreven. Het is echt zo eenvoudig! Slim als je het in de avond maakt, dan heb je de volgende ochtend je ontbijt klaar staan.

Dit heb je nodig:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 granola reep (ik gebruikte de MadeGood apple/cinnamon)
  • 200 ml yoghurt (ik gebruikte Griekse Yoghurt)

Zo maak je het klaar:

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bakje koud water, knijp daarna het goed uit. Pak een steelpan, doe daar 5 eetlepels water in en de blaadjes gelatine. Verwarm tot de blaadjes zijn opgelost in het water. Laat even afkoelen. Doe ondertussen de granola reep in een blender en maal tot grof kruim. Doe het kruim in een glas of mini-taartvorm, druk het aan. Meng het afgekoelde gelatine-water met de yoghurt en schep over de granola. Zet in de koelkast om op te laten stijven.

Dit recept is:

 pinda vrij

 low FODMAP

 

 tarwe vrij

 soja vrij

 

 SIBO geschikt

 notenvrij

 

 kippenei vrij

 histamine arm

 

fructose arm 

glutenvrij