Ik had dit receptje – als je het zo al kunt noemen – vanmorgen op Instagram gedeeld in de stories. Daar kreeg ik zoveel reacties op, dus toch maar even uitgeschreven. Het is echt zo eenvoudig! Slim als je het in de avond maakt, dan heb je de volgende ochtend je ontbijt klaar staan.
Dit heb je nodig:
- 2 blaadjes gelatine
- 1 granola reep (ik gebruikte de MadeGood apple/cinnamon)
- 200 ml yoghurt (ik gebruikte Griekse Yoghurt)
Zo maak je het klaar:
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bakje koud water, knijp daarna het goed uit. Pak een steelpan, doe daar 5 eetlepels water in en de blaadjes gelatine. Verwarm tot de blaadjes zijn opgelost in het water. Laat even afkoelen.
Doe ondertussen de granola reep in een blender en maal tot grof kruim. Doe het kruim in een glas of mini-taartvorm, druk het aan.
Meng het afgekoelde gelatine-water met de yoghurt en schep over de granola. Zet in de koelkast om op te laten stijven.
Lees meer:
- Kwarktaartje Zelf een kwarktaartje maken is zó eenvoudig! Je hebt alleen...
- Kwarktaartje zonder… kwark Alpro heeft een nieuw product, plantaardige variatie op kwark. Dat...
- Hippe ontbijt bowl Je ziet ze overal, van die hippe ontbijtjes waarbij je...
- Slagroom zonder koemelk Dit heb je nodig: 3 blaadjes gelatine 150 ml sojamelk...
- Kwarktaart Dit heb je nodig: 1 rol koekjes, bijvoorbeeld Glutafin Biscuits...