TheBig8 iPhone en android app

Er is een update uitgekomen van TheBig8 app. De gratis applicatie TheBig8 biedt tips, weekmenu’s, recepten, boodschappenlijsten en toont je eenvoudig de dichtstbijzijnde supermarkt.

Dieet- en productinformatie

Met TheBig8 wordt een eerste aanzet gegeven in het mobiel beschikbaar stellen van dieet- en productinformatie voor mensen met een voedselallergie en overgevoeligheid.
Op dit moment is er nog geen directe koppeling tussen de ingrediëntenlijsten van de leveranciers en de App mogelijk omdat deze gegevens niet beschikbaar worden gesteld. Wij raden gebruikers dan ook altijd aan zelf bij aanschaf de ingrediëntendeclaratie op de verpakking goed te lezen! Het kan altijd zijn dat er ingredienten zijn aangepast terwijl die nog niet zijn verwerkt in de App.

Verbeteringen

Om de App te verbeteren zijn de makers continu op zoek naar samenwerking om de kwaliteit van de aangeboden informatie te verbeteren. Zo hebben wij van het AllergiePlatform weekmenu’s beschikbaar gesteld die voldoen aan de richtlijnen Goede Voeding van het Voedingscentrum. Deze weekmenu’s met name gericht op mensen die net hebben gehoord dat ze een allergie hebben en nog geen dietist hebben kunnen bezoeken. Ze kunnen met het menu wel veilig gaan beginnen, maar het is geen vervanging van persoonlijk advies van een dietist!
De weekmenu’s worden als een in-app verkocht voor € 0,79, de App zelf is gratis te downloaden.

Samenwerking

TheBig8 wil graag in de toekomst nog meer samenwerkingen aangaan. Gedacht wordt aan zowel industrie als belangenverenigingen. Heeft u informatie beschikbaar die de App zouden kunnen verbeteren? Dan horen we het graag!