THOMS: lunch en diner hotspot in Rotterdam

We mogen weer een horecaondernemer in het zonnetje zetten! Deze keer is dat Thom van Zanten, eigenaar van THOMS. Grote kans dat je dit restaurant + underground bar al eens voorbij hebt zien komen, want het zit gevestigd aan de bruisende Meent in Rotterdam. Als je regelmatig in Rotterdam komt, dan is het bijna niet te missen dus!

Bij THOMS geniet je in een unieke, authentieke en ongedwongen setting van een heerlijke lunch, borrel of diner. Zo kun je tussen de middag genieten van heerlijke verse broodjes, tosti’s, burgers en salades. Denk aan landbrood met gerookte zalm en Hollandse garnalen of een cripsy chicken burger met chilimayo. Ik ga er al van watertanden als ik het lees! Klik hier om de volledige menukaart te bekijken.

Wij interviewden Thom over allergieën en intoleranties

Bij THOMS zien ze allergieën en intoleranties totaal niet als een verstoring van het proces. “Allergieën en intoleranties zijn geen verstoring, ze zijn een uitdaging”, vertelt Thom ons. “Je bent altijd bezig om iedereen in de watten te leggen en iedereen heeft andere wensen, dus als iemand een dieetwens heeft speel je daarop in.” De koks hebben jarenlang ervaring, zijn op vrijwel alles voorbereid en weten hoe ze moeten schakelen. Dat klinkt goed! Combinaties van allergieën en intoleranties worden wat lastiger, maar ook hier is op in te spelen. We horen dit trouwens vaker van horecaondernemers, dat combinaties van voedselovergevoeligheden lastig(er) gevonden wordt. Het kan nu eenmaal soms een grote puzzel zijn!

Wij vroegen Thom over de werkwijze en bereiding in de keuken, waarop hij ons vertelde dat gerechten altijd apart klaargemaakt worden. “Er worden aparte ingrediënten gebruikt, om zo kruisbesmetting te voorkomen. Er is dan altijd één iemand in de keuken verantwoordelijk.” Een goed begin is het halve werk; goed bezig THOMS!

Een normale kaart en een kaart voor ‘dummies’

THOMS maakt geen gebruik van een allergenenkaart, maar alle hoofdcomponenten van elk gerecht staan wel op de menukaart vermeld. Op basis hiervan kun je zelf kijken wat je wel en niet kunt eten. Zit er iets tussen wat je lekker vindt, maar bevat het gerecht een allergeen wat jij niet mag? Niet getreurd! Je kunt de bediening altijd raadplegen over extra informatie over allergenen en over de mogelijkheden. Dit staat ook expliciet op de menukaart vermeld: “raadpleeg de bediening voor informatie over allergenen”. Aarzel dus niet om te vragen naar de mogelijkheden met betrekking tot het vervangen van bepaalde componenten uit jouw voorkeursgerecht!

Thom vertelt ons dat wanneer een gast de bediening raadpleegt voor informatie over allergenen, er altijd een leidinggevende wordt ingeschakeld. Deze kan de gast zo goed mogelijk van informatie voorzien en kan hem helpen bij het maken van een juiste keuze. Tevens wordt er bij het aannemen van een reservering standaard gevraagd of de gast een dieetwens heeft, zodat iedereen goed op alles voorbereid is.

Wat wij erg leuk en opvallend vonden, is dat Thom ons vertelde over een ‘kaart voor dummies’. Dit is een vereenvoudigde versie van de originele menukaart, speciaal voor het personeel. Mede dankzij deze menukaart is al het personeel goed op de hoogte van o.a. de allergeneninformatie!

Winactie

En het leukste van alles… Namens Thom mogen wij een lunch voor 2 personen weggeven t.w.v. €60,00! Kijk snel op onze Facebookpagina voor de voorwaarden. Heb je geen Facebook? Dan kun je hieronder een reactie plaatsen. We maken met een randomizer de winnaar bekend!