Deze melanges van De SmaakTuijn zijn 100% puur. Kruiden, specerijen en verder niets.
Geen zout, vulmiddel, of toevoegingen. Alleen verantwoorde ingrediënten.
Heb je nog groenten over in je koelkast? Weggooien is niet nodig, experimenteer hier mee en voeg deze toe aan dit recept.
Tikka Masala
Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren.
We gebruiken in dit recept room, dit kan je vervangen door plantaardige room zodat het ook koemelkvrij en lactose arm is.
De cashewnoten kan je ook vervangen voor pijnboompitten of pinda’s als je die wel kunt verdragen.
4
servings10
minuten15
minutenIngrediënten
150 gr 150 paprika (1 stuks)
200 gr 200 (gesneden) spitskool
400 gr 400 kipfilet (2 grote filets)
1 1 rode ui
4 teentjes 4 knoflook
2 cm 2 verse gember
1 1 rode peper
De SmaakTuijn Garam Masala
1 1 blikje tomatenpuree
400 gr 400 tomatenblokjes
250 ml 250 kookroom
400 gr 400 bloemkoolrijst
25 gr 25 ongezouten cashewnoten (handje)
3 el 3 olijfolie
Bereiding
- Snij de paprika in blokjes.
- Snij de spitskool in reepjes.
- Snij de kip in reepjes of stukjes.
- Snij de ui, knoflook, gember en peper fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook licht aan. Voeg de gember en peper toe.
- Voeg de Garam Masala melange toe en roer goed door.
- Voeg de kip toe en bak tot die bijna gaar is.
- Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en roer goed door.
- Pak een andere pan. Roerbak in een scheutje olie de gesneden spitskool ongeveer 5 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).
- Voeg de laatste 2 minuten de bloemkool-rijst toe en roerbak dit samen.
- Voeg cashewnoten toe aan het kipmengsel.
- Serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.
- TIP: Indien je deze maaltijd vegetarisch wilt eten, vervang de kip door 200 gram vegetarische kipstukjes. En gebruik plantaardige kookroom.
Lees meer:
- Tikka Masala ...
- Hemelse zoute caramelsaus Heb je dat wel eens? Dat je een recept test...
- Basissaus Dit heb je nodig: 25 gram boter / wayang 250...
- Wraps Met twee boeken tegelijk bezig zijn is wellicht niet zo...
- Stroopwafels (20 stuks) Dit heb je nodig: Ingrediënten voor de wafels: 240 gram...