Tikka Masala

Deze melanges van De SmaakTuijn zijn 100% puur. Kruiden, specerijen en verder niets.
Geen zout, vulmiddel, of toevoegingen. Alleen verantwoorde ingrediënten.
Heb je nog groenten over in je koelkast? Weggooien is niet nodig, experimenteer hier mee en voeg deze toe aan dit recept.

Tikka Masala

Tikka Masala

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren. 

We gebruiken in dit recept room, dit kan je vervangen door plantaardige room zodat het ook koemelkvrij en lactose arm is. 
De cashewnoten kan je ook vervangen voor pijnboompitten of pinda’s als je die wel kunt verdragen.

Gang: Diner
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

kcal

Ingrediënten

  • 150 gr 150 paprika (1 stuks)

  • 200 gr 200 (gesneden) spitskool

  • 400 gr 400 kipfilet (2 grote filets)

  • 1 1 rode ui

  • 4 teentjes 4 knoflook

  • 2 cm 2 verse gember

  • 1 1 rode peper

  • De SmaakTuijn Garam Masala

  • 1 1 blikje tomatenpuree

  • 400 gr 400 tomatenblokjes

  • 250 ml 250 kookroom

  • 400 gr 400 bloemkoolrijst

  • 25 gr 25 ongezouten cashewnoten (handje)

  • 3 el 3 olijfolie

Bereiding

  • Snij de paprika in blokjes.
  • Snij de spitskool in reepjes.
  • Snij de kip in reepjes of stukjes.
  • Snij de ui, knoflook, gember en peper fijn.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook licht aan. Voeg de gember en peper toe.
  • Voeg de Garam Masala melange toe en roer goed door.
  • Voeg de kip toe en bak tot die bijna gaar is.
  • Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en roer goed door.
  • Pak een andere pan. Roerbak in een scheutje olie de gesneden spitskool ongeveer 5 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).
  • Voeg de laatste 2 minuten de bloemkool-rijst toe en roerbak dit samen.
  • Voeg cashewnoten toe aan het kipmengsel.
  • Serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.
  • TIP: Indien je deze maaltijd vegetarisch wilt eten, vervang de kip door 200 gram vegetarische kipstukjes. En gebruik plantaardige kookroom.