Ui bij SIBO en FODMAP

Als je net start met de eliminatie fase van het SIBO of FODMAP arm dieet kun je best je ‘normale’ smaakmakers missen. Bijvoorbeeld ui… Hoe je deze toch kan blijven proeven? Door ui olie te gebruiken! Super eenvoudig te maken, lees snel verder.

Je hebt nodig:
1 flinke ui
120 ml olie

Snij de ui in flinke stukken en doe deze, samen met de olie in een steelpan. Verwarm tot ongeveer 50 graden. Er mag geen walm vanaf komen. Zet de temperatuur omlaag en laat ongeveer 45 minuten trekken.

Haal de pan van het vuur en laat de olie afkoelen. Giet de olie door een vergiet in een schone fles of pot en zorg dat alle stukjes ui uit de olie zijn. Je kunt de olie maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.

Waar kan je de ui olie voor gebruiken?

Jouw zelfgemaakte ui-olie is heerlijk om te wokken, vlees in te bakken of bijvoorbeeld door een salade dressing. Het recept is geschikt voor zowel het SIBO dieet als het FODMAP arm dieet.