• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

AllergiePlatform

  • Home
  • Ik zoek
    • Allergiebeurs
    • Allergie diëtist
    • Recepten
    • Nieuws
    • Reviews
    • Shoppen
    • Zelfzorg Programma
  • Kenniscentrum allergenen
    • Beroepsallergie
    • Huidallergie
      • Contact allergie
        • Colofonium
        • Latex
        • Nikkel allergie
        • Parabenen allergie
        • Perubalsem
        • PPD; Parafenyleendiamine.
        • Zonne-allergie
      • Eczeem
        • Constitioneel eczeem
    • Inhalatie allergie
      • Astma/COPD
      • Hooikoorts
        • Pollenkalender
      • Huisdieren
      • Huisstofmijt allergie
      • Parfum
      • Paraberk sydroom
    • Insecten allergie
    • Medicijnen allergie
    • Voeding
      • Voedselallergie
        • Cacao-allergie
        • Eosinofiele oesofagitis
        • FPIES – Food Protein-Induced Enterocolitis Syndrome
        • Kippenei eiwit allergie
        • Koemelk allergie
        • Lupine allergie
        • Mosterd allergie
        • Nachtschade allergie
        • Noten allergie
        • Pinda allergie
        • Schaaldieren allergie
        • Selderij allergie
        • Sesam allergie
        • Soja allergie
        • Tarwe allergie
        • Umbelliferea allergie
        • Weekdieren allergie
        • Vis allergie
      • Voedselovergevoeligheid
        • Coeliakie
        • E-nummers
          • E420 | Sorbitol
          • E621 | Glutamaat
          • E950 | Acesulfaam-k
          • E951 | Aspartaam
          • E952 | Cyclamaat
          • E953 | Isomalt
          • E954 | Sacharine
          • E955 | Sucralose
          • E960 | Steviolglycosiden
          • E967 | Xylitol
        • FODMAP arm dieet
        • Fructose
        • Gist
        • Histamine intolerantie
        • Lactose intolerantie
        • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
        • SIBO
        • Suiker
        • Sulfiet overgevoeligheid
        • Zoetstoffen
  • Winkel
  • Winkelwagen
    • Afrekenen
    • Mijn account
  • Vergoeding zorgverzekeraars
  • AllergiePlatform
    • Contact
    • Professionals
    • Zakelijk

20 december 2019 by Lisanne Mol Reageer

Veilig uiteten met allergie: Van der Valk Ridderkerk pakt het tactisch aan!

We zijn nog steeds druk bezig met het afnemen van interviews bij horecaondernemers! Super leuk, want echt élk interview is anders. Heel fijn om te zien dat zo veel ondernemers bewust bezig zijn met allergieën en intoleranties. Zo kun jij gewoon veilig uiteten! Een paar weken geleden hebben we een interview afgenomen bij Van der Valk in Ridderkerk, waar we hebben gesproken met Freek.

Freek gaf voorafgaand aan het interview duidelijk aan, dat het beleid per vestiging kan verschillen. “Het zijn zelfstandige bedrijven, die onder dezelfde naam samenwerken. Alles wat ik hier zeg, zeg ik namens Hotel Ridderkerk en niet namens Van der Valk.” Heel belangrijk om te weten, omdat de beleidsvoering met betrekking tot allergieën en intoleranties dus per vestiging kan verschillen. Bij Van der Valk Ridderkerk zien ze allergieën en intoleranties als een uitdaging. Volgens Freek moet 99,9% van de horecaondernemers het leuk vinden om de gast tevreden te maken. Dat klinkt veelbelovend, toch?!

Uit het interview kwam al snel naar voren dat Van der Valk Ridderkerk niet met een allergenenkaart werkt. “Wij hebben liever dat iemand bestelt wat diegene wil hebben en dat we eventueel het gerecht aanpassen en op maat maken. Door allergenen op de kaart te vermelden loop je het risico dat een allergie bij het bestellen niet wordt genoemd, je mist dat net de extra controle op bijvoorbeeld kruisbesmetting.” Er werken ruim 180 mensen in het bedrijf, dus de communicatie is ontzettend belangrijk. Hiervoor wordt een duidelijke procedure gehandhaafd: “de bediening schakelt de leidinggevende in, de leidinggevende overlegt met de leidinggevende in de keuken en die geeft het door aan de medewerker en checkt het ook.” Heel fijn om te weten dat jouw allergie of intolerantie serieus in behandeling wordt genomen!

Een verrassende aanpak

Wat wij ontzettend interessant en tactisch vonden in hun werkwijze, is dat ze voor een allergeenvrij gerecht een andere kleur bord gebruiken; hoe slim is dat?! Enerzijds weet de keuken hierdoor welk bord het allergeenvrije gerecht bevat, anderzijds pakt de bediening niet per ongeluk het verkeerde bord. “Als je tien tournedos hebt liggen waarvan er een met een glutenvrije saus bereid is, dan kun je door de kleur van het bord precies zien om welk gerecht het gaat.” Een heel veilige aanpak dus!

Van der Valk biedt zowel à la carte gerechten als een buffet aan. Bij buffetten is het lastiger om kruisbesmetting tegen te gaan, omdat je niet weet wat andere gasten doen. Als iemand een allergie heeft, wordt er dus een aparte etagère klaargemaakt met allergeenvrije gerechten. Top! Uiteraard moet dit wel van tevoren even aangegeven worden in verband met de bereidingswijze en -tijd.


Freek zijn dochter heeft een pinda-allergie, dus hij weet hoe belangrijk het is om hier zorgvuldig mee om te gaan. Toch vindt hij dat duidelijke communicatie vanuit de gast ook een vereiste is. “De gast heeft een groot aandeel in de mate in hoeverre iets goed gaat en in hoeverre het een prettige ervaring wordt. Dat weet ik ook uit eigen ervaring.”

Al met al was het een heel interessant interview, waaruit duidelijk naar voren kwam dat Van der Valk bewust bezig is met allergieën en intoleranties! Zij heten dan ook iedereen van harte welkom en maken met liefde een allergeenvrij gerecht voor je klaar.

Laat je het ons weten als je bent langs geweest?

Lees meer:

  1. Gezond, veilig én hip uiteten bij The Harvest in Rotterdam Hoe bewust zijn restaurants bezig met allergieën en intoleranties en...
  2. Uiteten met een allergie of intolerantie? Geen enkel probleem bij Gastrobar Hartig! Onze stagiaire Lisanne heeft niet stil gezeten, want de afgelopen...
  3. Veilig gluten voor mensen met allergie WAGENINGEN – Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)...
  4. Overheerlijke glutenvrije en lactosevrije bites bij SUE in Rotterdam Hoe bewust zijn restaurants bezig met allergieën en intoleranties? Hoe...
  5. Ontbijt, lunch, high tea en de lekkerste koffie bij Coffeelicious in Rotterdam Of je nu lekker wil ontbijten, lunchen, high tea’en of...

Categorie: Algemeen, Reviews

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

happylivingacademy

✨In stapjes laten zien dat lekker, gezond en klachtenvrij leven ook voor jou mogelijk is.✨
🚀 SIBO |🚦 FODMAP | 💩 PDS | 🌿ALLERGIE | 🌱LEEFSTIJL

Marloes Collins
Morgen start het @amsterdamcoffeefestival bij het Morgen start het @amsterdamcoffeefestival bij het Westergas. Kom je ook een plantaardig scheutje van @glebefarmfoods in je koffie gieten? Laat ff weten als je er bent! Dan schenk ik je wat extra liefde bij 🥰 

#koffie #plantaardig #plantbased
Stiekem gewoon nog een heerlijk waterig zonnetje én natuurlijk een zonnetje tegenover me ☀️ @natalieskeuken 

Wij gaan héle leuke dingen doen 💪🏼😊❤️
Vandaag zit er een bijlage bij Trouw waar wij een Vandaag zit er een bijlage bij Trouw waar wij een bijdrage hebben mogen leveren; je kunt het artikel lezen op topicnederland.nl 

#hooikoorts #pollen
Ik kan haast niet wachten tot het Amsterdam Coffee Ik kan haast niet wachten tot het Amsterdam Coffee Festival er weer is! Heb er zo'n zin in. Niet in de laatste plaats omdat ik dan ook weer Rebecca zie van @glebefarmfoods ❤️ Zij verbouwen op hun boerderij de grondstoffen én maken daar ook zelf hun plantaardige melkvervangers van. 

Ga jij ook naar het festival? Het is van 31 maart t/m 2 april in de Westergas.
Wedstrijd! Hoeveel pollen zitten er 1 streng waar Wedstrijd!  Hoeveel pollen zitten er 1 streng waar Marieke naar wijst?

#hooikoorts #pollen #heelveelnullen
De betere werkuitjes. Dank lief team voor de gewel De betere werkuitjes. Dank lief team voor de geweldige avond ❤️ en @botanerorotterdam voor de heerlijke cocktails & goede bodem voor wat er verder nog ging komen…
Te veel bacteriën in de darmen? Oma 👵🏻 zei Te veel bacteriën in de darmen? 
Oma 👵🏻 zei het al: ''te veel is ook niet goed'' 

Heb je het idee dat de balans in je darmen niet helemaal klopt en ervaar je klachten als een opgeblazen buik, gasvorming of andere bijbehorende klachten? Misschien heb je een verstoring in je darmmicrobioom? Ons online programma voor SIBO kan je helpen! Kijk voor meer info op onze website. Link in bio!

#happy #living #HLA #allergie #allergieplatform #leefstijl #Intolerantie #overgevoeligheid #voeding #gezond #SIBO #cursus #kennis
wat goed is voor de darmen is niet altijd goed voo wat goed is voor de darmen is niet altijd goed voor JOUW darmen

Niet alles wat goed is voor de darmen is goed voor jouw darmen. 
Luister naar je lijf en doe waar je je goed bij voelt. 

#darmen #happy #living #HLA #allergie #allergieplatform #leefstijl #Intolerantie #overgevoeligheid #voeding #gezond
Pittig eten 🌶️ In pittig eten zit een stofje Pittig eten 🌶️
In pittig eten zit een stofje genaamd capsaïcine, dit stofje zorgt ervoor dat de smaakreceptoren die gevoelig zijn voor hitte en pijn op de tong geprikkeld worden. De zenuwprikkel kan bij mensen met PDS heftiger zijn en ook pijn of prikkelend gevoel in de darmen geven. 

Gefrituurd/ vet eten 🍟
Vet voedsel beïnvloed de beweging in de darmen. Het is moeilijker te verteren, waardoor je last hebt van PDS dan ook meer ongemak zal ervaren na het eten van vet voedsel (met name gefrituurd eten)

Cafeine ☕
Het drinken van cafeïne versnelt de beweging in de darmen, hierdoor zal het voedsel sneller doorstromen en kan je diarree symptomen krijgen.

Alcohol 🍹
Wanneer je veel/vaak alcohol consumeert zal dit je lichaam op meerdere manieren verstoren. Zo wordt de opname van voedingsstoffen minder en wordt de beweging in de darmen verstoort. 

Maar kan je dan nooit meer deze dingen eten/drinken? Tuurlijk niet. Zolang je het met mate doet en voelt wat jouw lichaam aankan kan het geen kwaad. Dus af en toe op het terrasje een wijntje drinken met een bitterbal erbij moet kunnen 😜

#happy #living #HLA #allergie #allergieplatform #leefstijl #Intolerantie #overgevoeligheid #voeding #gezond #triggers #fodmap
Toon meer... Volg op Instagram

Informatie

  • AllergiePlatform
    • Contact
    • Nieuwsbrief
    • Professionals
    • Zakelijk
  • FODMAP – welk programma past bij mij?
  • FODMAP challenge
    • Gelukt!
  • FODMAP Je doet mee!
  • Histamine intolerantie
  • Histamine intolerantie: je doet mee!
  • Hoera!
  • Horeca
  • Ik zoek
    • Allergie diëtist
    • Allergiebeurs
    • Lezingen en evenementen
    • Nieuws
    • Recepten
    • Reviews
    • Zelfzorg Programma
  • Kenniscentrum allergenen
    • Beroepsallergie
    • Huidallergie
    • Inhalatie allergie
    • Insecten allergie
    • Medicijnen allergie
    • Voeding
  • Leuk nieuws omdat je aanvullend verzekerd bent!
  • Links
  • PDS: Leer er maar mee leven? Echt niet!
  • Privacy
  • SIBO: small intestinal bacterial overgrowth
  • Vergoeding zorgverzekeraars

Zoek per onderwerp:

allergie ambrosia astma baby bijvoeding boompollen coeliakie contactallergie dietist e-nummer eczeem eten etiket fodmap fodmap-arm fructose glutenvrij histamine hooikoorts huisarts inhalatieallergie intolerantie kippenei koemelk koemelkallergie lactose lactosevrij Medicijnen onderzoek overgevoeligheid PDS pinda plantaardig pollen prikkelbare darm SIBO soja sporen van sulfiet uiteten vakantie verenigingen voeding voedselallergie voedselovergevoeligheid

Contact

Facebook
Instagram
@allergiesuper
Stuur een e-mail

Privacy
Algemene Voorwaarden

Recente berichten

  • Gezondere snacks
  • Boureki
  • Zo graag willen mensen niet van hun maagzuurremmers af…
  • Risico’s door onnodige maagzuurremmers: ‘Idioot dat drie miljoen Nederlanders die slikken’
  • Schone lucht in huis

© 2022 · Allergieplatform