Verstopte groenten met pasta

Geniet van een voedzame pasta met verstopte groenten! Deze smaakvolle pasta boordevol groente is rijk aan eiwitten en is snel en gemakkelijk te maken.

Verstopte groenten met pasta

Verstopte groenten met pasta

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, pinda, soja en tarwe.
Het recept is geschikt voor het FODMAP arm dieet.

Gang: diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

642

kcal

Ingrediënten

  • 0.5 courgette

  • 150 gr broccoli

  • 100 gr spinazie

  • 2 el olijfolie

  • Peper en chilivlokken naar smaak

  • 1 tl paprikapoeder

  • 100 gr creme fraiche

  • 25 ml water

  • 200 gr tofu

  • 150 gram konjac spaghetti

  • 25 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt

  • ½ bol burrata

  • 2 el pijnboompitten

Bereiding

  • Snijd de broccoli en de courgette in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de courgette en de broccoli beetgaar. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe tot de blaadjes beginnen te slinken.
  • Breng het geheel op smaak met de peper, chilivlokken en paprikapoeder.
  • Voeg de crème fraîche en het water toe als de groenten gaar zijn en pureer het geheel (bijvoorbeeld met een staafmixer) tot een gladde saus.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes. Voeg de tofu toe aan de saus.
  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer met Parmezaanse kaas, burrata en pijnboompitten.