Geniet van een voedzame pasta met verstopte groenten! Deze smaakvolle pasta boordevol groente is rijk aan eiwitten en is snel en gemakkelijk te maken.
Verstopte groenten met pasta
Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, pinda, soja en tarwe.
Het recept is geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Gang: diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
25
minutenCalories
642
kcalIngrediënten
0.5 courgette
150 gr broccoli
100 gr spinazie
2 el olijfolie
Peper en chilivlokken naar smaak
1 tl paprikapoeder
100 gr creme fraiche
25 ml water
200 gr tofu
150 gram konjac spaghetti
25 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
½ bol burrata
2 el pijnboompitten
Bereiding
- Snijd de broccoli en de courgette in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de courgette en de broccoli beetgaar. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe tot de blaadjes beginnen te slinken.
- Breng het geheel op smaak met de peper, chilivlokken en paprikapoeder.
- Voeg de crème fraîche en het water toe als de groenten gaar zijn en pureer het geheel (bijvoorbeeld met een staafmixer) tot een gladde saus.
- Snijd de tofu in kleine blokjes. Voeg de tofu toe aan de saus.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer met Parmezaanse kaas, burrata en pijnboompitten.
Lees meer:
- Verstopte groenten met pasta ...
- Knoflook sesam bok choy Deze smaakvolle groente wordt bereid met een perfecte combinatie van...
- Zonnebloem Pitten Pasta – pindakaas zonder pinda Ik heb al eens eerder het recept voor pindasaus zonder...
- Zelf pasta maken met de Philips Pastamachine Als jullie ons volgen op Instagram dan heb je vast...
- Rijst met broccoli kokoscurry Deze kokoscurry neemt je smaakpapillen mee op een reis door...