Geniet van een voedzame pasta met verstopte groenten! Deze smaakvolle pasta boordevol groente is rijk aan eiwitten en is snel en gemakkelijk te maken.
![Verstopte groenten met pasta](https://www.allergieplatform.nl/wp-content/uploads/2024/04/pasta-met-verstopte-groente-530x530.jpg)
Verstopte groenten met pasta
Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, pinda, soja en tarwe.
Het recept is geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Gang: diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
25
minutenCalories
642
kcalIngrediënten
0.5 courgette
150 gr broccoli
100 gr spinazie
2 el olijfolie
Peper en chilivlokken naar smaak
1 tl paprikapoeder
100 gr creme fraiche
25 ml water
200 gr tofu
150 gram konjac spaghetti
25 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
½ bol burrata
2 el pijnboompitten
Bereiding
- Snijd de broccoli en de courgette in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de courgette en de broccoli beetgaar. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe tot de blaadjes beginnen te slinken.
- Breng het geheel op smaak met de peper, chilivlokken en paprikapoeder.
- Voeg de crème fraîche en het water toe als de groenten gaar zijn en pureer het geheel (bijvoorbeeld met een staafmixer) tot een gladde saus.
- Snijd de tofu in kleine blokjes. Voeg de tofu toe aan de saus.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer met Parmezaanse kaas, burrata en pijnboompitten.
Lees meer:
- Verstopte groenten met pasta ...
- Knoflook sesam bok choy Deze smaakvolle groente wordt bereid met een perfecte combinatie van...
- Zonnebloem Pitten Pasta – pindakaas zonder pinda Ik heb al eens eerder het recept voor pindasaus zonder...
- Zelf pasta maken met de Philips Pastamachine Als jullie ons volgen op Instagram dan heb je vast...
- Rijst met broccoli kokoscurry Deze kokoscurry neemt je smaakpapillen mee op een reis door...