Vruchtentaart

Dit heb je nodig:

450-550 gram toegestaan fruit (ligt aan grootte van bakblik)
50 gram bruine suiker (eventueel te vervangen door honing)taart-300x225
1 theelepel kaneel (makkelijk weg te laten bij allergie)
200 gram toegestane boter (ik heb Natufood bakken en braden gebruikt)
150 gram rietsuiker
300 gram toegestane bloem (dit keer boekweitbloem gebruikt)

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem met rietsuiker in een kom.
Werk de boter erdoor met je handen of deeghaken tot het kruimeldeeg wordt.
Vet een ovenschaal in met toegestane olie of boter.
Vul met het fruit en besprenkel met bruine suiker of honing.
Dek af met al het kruimeldeeg.
Bak 40 – 45 minuten in oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

Dit recept is vrij van lactose, histamine en gluten

Tip

Koud te eten of warm het vlak voor serveren op.

Het recept hebben we gekregen van Dominique van Dam, @thisisdominique.