Wat geef jij ze mee naar school?

Met stip op nummer 1 staat in de kinder-lunchtrommel nog steeds de boterham. En als je vraagt wat ze op hun brood willen kan je wel raden wat bij 9 op de 10 kinderen bovenaan staat. Maar kan het ook leuker en gezonder? Wij delen graag onze tips met je!

Wij zijn zelf helemaal verzot op deze lunchboxes van Boho Tiffin. Maar goed, die zou ik lekker voor jezelf houden. Speciaal voor de kinderen zijn er ook leuke boxen met allerlei afbeeldingen; van Takkie tot Nijntje: iedereen heeft wel een favoriet. Wat zo fijn is van de verschillende vakjes, is dat je er allemaal lekkere dingen in kunt stoppen zonder dat het door elkaar gaat of plat gedrukt wordt.

  • Heb je al eens een hartige pannenkoek meegegeven? Gewoon koud, een opgerolde kaaspannenkoek in stukjes.
  • Wat dacht je van een wrap? Neem een volkorenwrap, beleg deze met sla, komkommer, fijn gesneden ui en een omelet. Rol hem op en snijd in stukjes.
  • Of besmeer een wrap met een beetje kwark, wat fijngesneden witlof, stukjes appel en een handje rozijnen.

In de vakjes kan je ook variëren: het hoeven niet altijd tomaten te zijn! Wat dacht je van wat blokjes kaas, olijven, of cocktailprikketjes met een druif / blokje kaas? Wat het ook altijd goed doet zijn (kip)gehaktballetjes of voor de plantaardige kids falafel balletjes. Een lekkere muesli reep doet het ook altijd goed, of de leuke muesli balletje van MadeGood.

Echt helemaal los? Maak dan op zondag eens sushi! Vul de rollen met rijst en avocado, komkommer of fijngesneden wortel. Leg ze opgerold en afgedekt in de koelkast. In de ochtend even in stukjes snijden zodat ze makkelijk kunnen oppeuzelen bij de lunch. Wat ook echt héél erg lekker is: een groenteomelet maken, maar niet in de pan maar in een muffinvorm!

Het feest compleet maken?

Geef een leuk servetje mee als tafelkleed en het is een feestmaal.