Wegwijs in de voedingsjungle

Wat is nu echt verstandig om aan je kindje (van 0 tot 9 jaar) te eten te geven? Ik denk dat iedere ouder daar op enig moment vragen over heeft.

Michelle van Roost (levensmiddelentechnoloog en gewichtsconsulent) en Manon van Eijsden (voedingskundige en epidemioloog) geven in dit boek antwoord op heel veel vragen die ouders hebben. Je kunt er, omdat alles wetenschappelijk onderbouwd is, van op aan dat de tips die ze geven, en dat zijn er veel, goed onderzocht zijn.

Hoeveel mag mijn kind eten?

Een heel praktische vraag, toch? Je hebt kleine en groter eters, maar wat is nu het beste? Met voorbeelden, recepten en menu’s nemen Michelle en Manon de lezers mee. Ook informatie over suiker, e-nummers en zout zijn praktisch beschreven zodat het voor iedereen duidelijk is.

En wat is nu beter voor je kind; margarine, halvarine of toch roomboter? Voor elke soort is iets te zeggen, en voor elke leeftijd is weer een ander advies. Ook vind je veel handige tips voor tussendoortjes in het boek.

Kindje met allergie?

Daar is het boek niet op gericht. Maar dit boek is een zeer welkome aanvulling voor iedere ouder die graag de juiste en gezonde voeding wil geven aan hun kindje tussen de leeftijd van 0 en 9 jaar!

Wegwijs in de voedingsjungle, Gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9, Michelle van Roost en Manon van Eijsden, Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021567495, 148 pagina’s, € 20,-