Dit heb je nodig:
300 gram glutenvrije bloem, bijvoorbeeld Teffmeel
paar schepjes Tartex (reformwinkel), of maïzena
15 gram koek/speculaaskruiden
300 ml suikervrije stroop bijv. appel- of appelperenstroop
20 gram bakpoeder
2,5 dl melk (of rijst / sojamelk)*
evt. flinke scheut olijfolie
2 appels in kleine stukjes
een snuf zout
ongeveer 100 gram zeer fijn geraspte worteltjes
Zo maak je het klaar:
Oven voorverwarmen op 150 °C. Alle ingrediënten goed door elkaar mengen tot een glad beslag. Doe het beslag in een cakevorm en dek dit af met aluminiumfolie. Zet de cake in de oven. Na een uur mag het folie eraf en dan moet de cake nog ongeveer 45 minuten in de oven blijven staan.
Na het bakken even af laten koelen in de vorm, daarna de folie verwijderen en de cake op een taartrooster verder laten afkoelen.
Tip:
*Koemelk- of lactosevrij? Gebruik sojamelk of rijstemelk.
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwe, Kippenei, evt. Koemelk, Lactose
Lees meer:
- Krieltjes tonijn salade – laag FODMAP Dit heb je nodig: klein zakje krieltjes klein zakje...
- Kokos-fruitcake Dit heb je nodig: 250 gram plantaardige margarine 250 gram...
- Stoofperen Zo lekker, weer aan de slag met stoofperen! Ik heb de...
- Brownies die niet kunnen mislukken! Dit recept is: pinda vrij low FODMAP tarwe vrij ...
- Kwarktaartje Zelf een kwarktaartje maken is zó eenvoudig! Je hebt alleen...