Wraps

wrapsMet twee boeken tegelijk bezig zijn is wellicht niet zo handig, je zou zo maar de ingrediënten door elkaar kunnen halen… Maar het is ook wel leuk om de verschillende smaken en eigenschappen van de meelsoorten te testen! Dus vandaag sulfiet arme wraps gemaakt en glutenvrije wraps.

Op het bord met de stippen liggen de sulfiet arme wraps, op het witte bord de glutenvrije wraps. Qua smaak: geen noemenswaardig verschil. Wel met het bewerken, voor de sulfiet arme wraps moest hard gewerkt worden met het uitrollen!

 

Ingrediënten voor de sulfiet arme wraps:

250 gr bloem van de molenaar (ongebleekt)
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
1 el vlo zaad
2 tl olie
100 ml lauw warm water

Ingrediënten voor de glutenvrije wraps:

80 gram rijstmeel
80 gram tapioacameel
80 gram kikkererwtenmeel
1 tl bakpoeder
1 el vlo zaad
½ tl zout
4 el olie
165 ml warm water

Bereidingswijze:

Meng de droge ingrediënten in een keukenmachine. Terwijl de machine draait voeg je de olie in een straaltje toe. Laat even draaien tot het volledig opgenomen is. Voeg dan, ook met een straaltje, het water toe.
Laat de machine nog even draaien tot het een mooie deegbal is geworden. Verdeel het deeg in 8 balletjes en maak er dunne wraps van met een deegroller. Houd je van ‘rustiek’ dan kan je ze zo gaan bakken, wil je liever een mooie ronde wrap dan kan je met een omgekeerd bord erop de randjes ervan af snijden zodat hij mooi rond wordt.
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en laat hem goed warm worden. Leg een wrap in de pan en bak hem ongeveer 1 minuut, tot hij begint te verkleuren. Draai hem om en bak de andere kant, ook weer net tot de wrap verkleurd. Bak je hem te lang, dan kan je hem niet meer oprollen…. Hij is dan nog wel lekker, bijvoorbeeld om te dippen.

Wil je weten wanneer de boeken uitkomen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!