Zoet zonder Zuivel

Zuivel: melk, room, boter… Allemaal ingrediënten die we toevoegen aan een lekker zelfgebakken broodje, taart of koekje. Het prachtige boek Zoet zonder zuivel, geschreven door Erica Schot, biedt na haar eerdere boek Lekker zonder koemelk, een mooi overzicht aan verschillende baksels zonder producten op basis van koemelk.

Het boek begint met een uitleg welke alternatieven er zijn voor koemelk en waarom niet standaard sojamelk gebruikt wordt in haar baksels; namelijk een eventuele allergie. Voor mensen die dit boek kopen omdat zij allergisch zijn een fijn gegeven! Heb je geen allergie maar een lactose intolerantie of kies je om een andere reden voor een zuivelvrij leven, is dit natuurlijk ook een aanwinst voor je boekenkast.

In de recepten zie je de optie plantaardige melk in de ingrediëntenlijst en wordt een voorkeurskeuze voor het recept -bijvoorbeeld rijstmelk- vaak in de bereidingswijze benoemd. Voor het perfecte resultaat is het goed te weten wat het verschil tussen melkvervangers is en is het dus handig hier rekening mee te houden.

Waar de titel je wellicht positief misleidt; ook hartige varianten van brood worden, naast zoet brood, koekjes, taart, snoepjes en desserts omschreven. Een onverwachte maar heerlijke aanvulling in dit boek!

Het boek is mooi geïllustreerd; alleen al van een blik op de foto’s loopt het water je in de mond!

Voor het bedrag van €29,95 kun je het maar liefst 170 pagina dikke kookboek kopen bij bol.com. Een geweldig cadeau voor jezelf of iemand anders, toch!?