Zoete aardappelsoep met wortel en gember

Zoete aardappelsoep met wortel en gember

Deze romige, verwarmende soep is ideaal voor koude dagen. De combinatie van zoete aardappel, wortel en gember zorgt voor een fluweelzachte textuur en een subtiele pittigheid. Perfect als lunch of licht diner, eventueel geserveerd met een sneetje zuurdesem speltbrood.

Zoete aardappelsoep met wortel en gember

Zoete aardappelsoep met wortel en gember

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

310

kcal

Ingrediënten

  • 200 gr 200 zoete aardappel, geschild en in blokjes

  • 150 gr 150 wortel, in plakjes

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 tl 1 verse gember, geraspt

  • 500 ml 500 groentebouillon (FODMAP-arm)

  • naar smaak naar smaak zout en peper

Bereiding

  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de gember kort aan.
  • Voeg de zoete aardappel en wortel toe en bak 3 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot glad. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën310
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 10g 16%
    • Totaal koolhydraten 40g 14%
      • Vezels 6g 24%
    • Eiwit 4g 8%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.