Jeuk van de zon: zonneallergie?

Herkenbaar? Na even lekker in het zonnetje een huid vol bubbels en bulten? Dan heb je vast last van zonneallergie! Wat kan je er aan doen?

Allereerst is het belangrijk dat je in het voorjaar je huid rustig moeten laten wennen aan zonlicht, plotselinge en langdurige blootstelling aan de zon moet worden vermeden. Het belangrijkste is dat je je huid beschermt voor de UVA stralen, daarvan wordt gedacht dat ze de meeste problemen geven. Dat kan je doen met een goede zonnebrand, maar let erop dat deze niet alleen bescherming bieden tegen de UVB straling!

eucerinDit jaar is een nieuw product gelanceerd van Eucerin, speciaal voor de huid die allergisch reageert. Aangetoonde bescherming tegen zonneallergieen, zoals polymorfe lichterupite (PLE) en acne aestivalis. Zeer effectieve bescherming tegen UVA/UVB straling. Bovendien is het niet vet, waterbestendig, zonder parfum en zonder emulgeermiddelen dus minimale kans op irritatie. De Eurcerin zoals hier afgebeeld kost € 20,49 voor 150 ml. Er is ook een versie met een bescherming van UVB van 25.

ultrsunZelf gebruik ik al jaren de spray van Ultrasun, deze heeft ook een hoge bescherming tegen UVA stralen. Wat ik daar erg fijn aan vind is dat het maar 1 x per dag gebruikt hoeft te worden. Verder bevat het ook geen parfum, geen minerale oliën, geen emulgatoren (geen parabenen), geen conserveringsmiddelen en is waterbestendig. Deze versie kost € 24,95 voor 150 ml in een spray.

Van beide merken zijn ook after sun producten beschikbaar. Klik op de afbeeldingen om ze direct te bestellen, ze zijn ook te bestellen bij je apotheek.