SIBO: small intestinal bacterial overgrowth

Kun je ook een teveel aan bacteriën hebben in je darmen? Jazeker! En die kunnen flink wat klachten veroorzaken. Met het SIBO-dieet kun je rust brengen in je darmen.

Door verschillende factoren kan bij jou het evenwicht tussen de goede en slechte bacteriën verstoord zijn of er kunnen zelfs teveel bacteriën in je darm zijn! Er zijn zelfs aanwijzingen dat bacteriële overgroei mogelijk de oorzaak is van klachten zoals: een opgeblazen gevoel, buikpijn en een verstoorde stoelgang bij prikkelbare darm.

We vertellen je graag meer over SIBo in ons Online Programma, schrijf je nu in en ontvang meer informatie. Deelname wordt vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen:

Preventie cursus

 

Dit zeggen anderen:

Hannie schreef: Ik vind het SIBO-dieet goed vol te houden. Het zijn over het algemeen lekkere recepten en lekkerder en gevarieerder dan de Fodmap recepten die ik had. Heb nog niet eens alle Sibo recepten uitgeprobeerd. Ben vooral een fan van de soepen. Ik neem bij de lunch iedere dag een kop soep.

Luminita zegt: Ik ben heel blij dat ik dit dieet heb gevolgd, het gaf bij mij een goed resultaat. Pijn is bij mij is echt minder geworden, klachten van opgeblazen gevoel zijn verminderd en ik heb heel veel geleerd wat ik kan en niet eten. De stappen van het dieet waren heel goed uitgelegd, de recepten waren heel lekker en voldoende.