All-inclusive vega(n) dineren bij Rozey in Rotterdam

We zijn nog steeds druk bezig met het afnemen van interviews! Erg leuk om te doen overigens, want echt elk interview is anders en iedereen kijkt anders tegen allergieën en intoleranties aan. Onlangs heeft onze stagiaire Lisanne een telefonisch interview afgenomen met Roos, mede-eigenaar van Rozey in Rotterdam. Misschien dat je de naam al eens eerder voorbij hebt zien komen op onze website. Dat kan kloppen, want vorige zomer heeft Marloes onwijs lekker bij Rozey gegeten! We zetten dit pareltje graag nog eens in het zonnetje en vertellen je graag over het interview.

Lees hier het artikel dat Marloes schreef over Rozey: https://www.allergieplatform.nl/blog/rozey-hotspot-in-rotterdam/

Het concept van Rozey

Rozey heeft een heel uniek concept: het is namelijk het allereerste vega(n) all-inclusive restaurant van Nederland. Alle gerechten zijn vegetarisch en de helft daarvan zelfs veganistisch! Voor een vast bedrag kun je er dus onbeperkt genieten van drankjes én de 55 gerechtjes die op de kaart staan. Alleen bij sommige dranken wordt een kleine meerprijs gerekend. Per ronde bestel je 2 gerechtjes, die je aankruist op een bestelkaart. En het fijne van alles? Er is geen tijdslimiet! Je hoeft dus niet, zoals bij een reguliere All-You-Can-Eat, snel alles erdoorheen te jassen in een race tegen de klok.

Wij vroegen Roos in hoeverre zij allergieën of intoleranties ziet als een verstoring van het proces. “Onze menukaart bestaat uit héél veel gerechten, die allemaal in een snel tempo van tevoren bereid worden, zodat mensen in de avond snel hun eten hebben. In de avond worden gerechtjes aan een stuk door bereid.” Wanneer er dus iemand spontaan met een allergie of intolerantie binnenkomt, is het voor Rozey erg lastig om hierop in te spelen. Er zijn overal sporen en het is vrijwel onvermijdelijk om sporen niet over te dragen. “Alle gerechten komen uiteindelijk samen voor de ‘finishing touch’, waar alle gerechten en alle medewerkers met elkaar in aanraking komen.”

Heb je een allergie? Meld het ons!

Rozey wil dan ook het liefst bij de reservering al de allergenen ‘tackelen’. Op het moment dat iemand bij de online reservering aangeeft een allergie/intolerantie te hebben, wordt diegene verplicht om telefonisch contact op te nemen. Hierdoor kan er onderling afgestemd worden wat de mogelijkheden zijn. Dat is natuurlijk super! Als er iemand zonder reservering binnenkomt, is er gelukkig een uitgebreide allergenenkaart aanwezig, waar het personeel de gast naartoe kan verwijzen. Er is hoe dan ook voldoende keus, ongeacht welke voedselovergevoeligheid je hebt!

De menukaart verandert regelmatig en er wordt dan nauwkeurig gelet op de wettelijke allergenen, waarna de allergenenkaart (eventueel) wordt bijgesteld. De allergenenkaart is in ieder geval tot in de puntjes uitgewerkt, zoals je op de onderstaande foto kunt zien.

Je vindt dit pareltje in Rotterdam op Wijnhaven 85. Ze zijn elke dag geopend van 17:00 – 22:30. Bel je van tevoren even als je langsgaat? We zijn benieuwd wat je ervan vindt!