American Pancakes

Heb je dat wel eens, iets wat zo lekker is dat je er zo blij van wordt? Dat heb ik met zoute caramelsaus. Maar ja, om zo’n flesje nu leeg te eten is wat teveel van het goed, je moet wel iets verzinnen wat je erbij kunt eten 🙂 Dat werden American Pancakes!

Deze zijn echt goed zelf te maken, zonder ingewikkelde pakjes en zakjes. Let wel, om ze luchtig te krijgen is het wel slim om de onderstaande stappen aan te houden. Dit recept is voldoende voor 4 personen, zeker als je serveert met lekkere aardbeien en de zoute caramelssaus!

Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 120 gram bloem (ik gebruikte glutenvrije bloem van AH, maar mixen van andere merken werken ook prima)
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 150 milliliter melk (kies een soort die je kunt verdragen)

Zo maak je het klaar:

Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de rest van de ingrediënten tot een glad mengsel. Schep de eiwitten door het mengsel met een spatel zodat er zo veel mogelijk lucht in blijft.

Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en schep 2 of 3 hoopjes van de mix in de pan, net wat past. Als er op de bovenkant van de pannekoekjes bibbels komen kan je ze omdraaien. Bak de andere kant ook mooit bruin en leg ze apart tot je de hele mix hebt gebruikt.