Kindertraktaties vrij van gluten, lactose en arm aan suiker.

Zoals beloofd bespreek ik vandaag het kindertraktatieboek van Viviane Vaes (zaakvoerder van Choosy and Delicious). Traktaties, niet alleen om uit te delen, maar ook gewoon leuk om thuis te serveren.

In dit boek maakt de schrijfster de recepten niet alleen gluten- en lactosevrij maar let zij ook op de glycemische index (hoe snel suikers worden opgenomen in ons lichaam) van de producten die zij gebruikt.

Ook dit boek begint met een stukje basisinformatie over allergie en intolerantie. Viviane legt uit waarom zij deze recepten suikerarm heeft gemaakt:

“We eten met z’n allen sowieso teveel suiker, vooral in kant-en-klare producten. Daarom is de suiker soms volledig weggelaten en soms werd een suikervervanger of een suiker met een lage glycemische index gebruikt”.

In dit kookboek staan traktaties, snacks en gerechten in voor diverse gelegenheden. De hoofdstukken zijn hierin onderverdeeld; voor de verjaardag, kerst en sint zijn er leuke inspiraties maar ook de in Nederland wat minder centraal staande Communie krijgt een plekje in dit boek.

Achterin het boek staan voorbeelden voor de sjablonen die je bij sommige traktaties kunt gebruiken(zoals de heksenkoekjes op de voorkant van het boek). Wees niet bang! Je hoeft niet in het boek zelf te knippen, deze kun je als PDF downloaden; in het boek staat waar…

Wil jij samen met je kinderen of lekker alleen in de keuken aan de slag voor een leuke traktatie? Dan is dit boek met meer dan 60 recepten en prachtige afbeeldingen voor €29,00 te koop op haar site en bij o.a. Bol.com.

{a1344ar29728}