Merengue

Oke, dan heb je lekker de crème brûlée gemaakt en heb je 5 eiwitten over. Wat daar mee te doen? Wat dacht je van een krans van merengue met cranberryjam en fruit?

Wat heb je nodig?

5 eiwitten
100 gram suiker
1 eetlepel citroensap
75 gram poedersuiker
1 eetlepel maïzena
paar lepels cranberryjam
1 bakje Fruit Fusions van DelMonte
paar blaadjes munt

Hoe maak je het klaar?

Klop de eiwitten stijf met de 100 gram suiker en citroensap tot het mooi glanst. Zeef de poedersuiker en maïzena boven de stijve eiwitten en schep het er doorheen. Knip twee stukken bakpapier op maat en schep het schuim op elk bakpapier in een kransvorm.
Dan heb je nu twee opties, het laten drogen in de oven of in de AirFryer. In de oven: zet de oven voor op 90 graden en droog de kransen in ongeveer 2 uur. Zet de oven uit maar laat de merengue kransen nog een uurtje afkoelen in de oven.
Ik doe heel veel met mijn Philips AirFryer, zo ook dit recept. Ik heb 1 krans op de bakplaat gelegd en gedurende 1 uur en een kwartier op 100 graden gedroogd. Daarna heb ik de andere krans in de AirFryer gezet en laten drogen.

Dit kan je allemaal tot 3 dagen van te voren klaarmaken, bewaar de kansen dan als ze volledig droog en afgekoeld zijn in een luchtdichte trommel tot je ze gaat gebruiken.

Vlak voor je ze gaat serveren leg je ze op een mooie schaal, schep er wat cranberry jam op en garneer met het fruit. Voor de kleur leg je er nog wat blaadjes munt bij.

Heb je geen cranberry jam? Kook wat verse cranberry’s, scheutje water en eventueel een eetlepel suiker tot een mooie dikke jam. Laat afkoelen voor gebruik. Echt in 5 minuten klaar!