Crème brûlée

Fluweelzacht met een knapperig laagje… en wat fruit voor een frisse twist! De topper onder de Franse desserts, nu ook heel eenvoudig lactosevrij te maken! Dit recept is voldoende voor 4 tot 6 personen.

Wat heb je nodig?

250 ml room (wij gebruikte Alpro soya Cuisine Op te kloppen)
250 ml melk (wij gebruikte lactosevrije melk)
5 eieren
75 g suiker
+ 4 tot 6 eetlepels suiker voor te branden
1 bakje ananas Fruit Fusions van DelMonte

Hoe maak je het klaar?

Zet de oven aan op 120 graden. Doe de room en melk in een steelpan en zet op middelhoog vuur. Breng de room net niet aan de kook en haal dan de pan van het vuur. Splits de eieren, we gebruiken nu alleen het eigeel. Het eiwit zet je even afgesloten in de koelkast tot je de merengue gaat maken :).
Meng het eigeel met de 75 gram suiker en klop het goed door elkaar. Schenk de hete room bij de eigelen en roer net zolang tot het wat gaat indikken.
Verdeel het room-ei mengsel over 4 of 6 ovenvaste schaaltjes. Zet de schaaltjes in de oven en bak de crème brûlée in ongeveer 45 minuten gaar.

Haal de schaaltjes uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen, zet ze daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Haal de schaaltjes net voor het opdienen uit de koelkast en verdeel over elk schaaltje een eetlepel suiker. Met een gasbrander verhit je de suiker tot de suiker gesmolten is. Je kunt dit ook onder een hete grill doen als je geen gasbrander in huis (of in je schuur) hebt liggen. Verdeel een bakje fruit over de schaaltjes vlak voor het serveren.