Preisoep

Even een soepje maken. Bij mij thuis worden ze er blij van! Onlangs heb ik de Philips Soupmaker in gebruik genomen, echt ideaal voor een snelle soep. Binnen 20 minuten klaar en geen kans op overkoken of andere missers. Ik was pas bij de Philips Chef Martin Senders en hij heeft me laten zien dat het apparaat echt super handig is.

Hij heeft in de vriezer altijd dubbelgetrokken bouillon liggen zodat hij geen bouillonblokjes hoeft te gebruiken. En een bouillon trekken kan echt heel eenvoudig, maak gelijk een behoorlijke hoeveelheid en vries het in. Wanneer je ijsblokjeszakjes gebruikt kan je precies de juiste hoeveelheid blokjes uit de vriezer halen om je soepen en sausjes mee ‘op te leuken’. Een voorbeeld van een lekker bouillon recept kan je hier vinden. Normaal laat je de bouillon 2 uur trekken, om er bouillonblokjes van te maken raad ik aan het echt in te koken tot je ongeveer 1/3 over hebt van waar je mee bent begonnen.

Ik heb de preisoep van de Philips Chef gemaakt, eigenlijk met het ‘afval’ van ons avondeten. Het groene deel van de prei zit boordevol smaak, is FODMAP arm en heb je vaak over als je een recept met prei maakt. Dus, daar een soepje van gemaakt!

Het recept is FODMAP arm, gluten vrij, kippenei vrij, koemelk vrij, lactose arm, noten vrij, pinda vrij, soja vrij, tarwe vrij

Voor vier personen heb je nodig:

Ingrediënten

  • 350 g prei (groene deel)
  • 250 g aardappelen
  • 750 ml water + (zelfgemaakte) bouillonblokje of zelfgemaakte bouillon
  • verse tijmblaadjes
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het klaar:

Spoel het groene deel van de prei af en snijd in ringen van 1 cm. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2,5 cm. Doe alle ingrediënten in de SoupMaker, sluit het deksel en druk op de knop voor het gladde soep programma.

Na 18 minuten is de Soupmaker klaar. Het groene deel van de prei zit wel vol smaak, maar als je het eet, zitten er wat draden aan. Ik vind dat niet zo lekker. Ik heb de soep door een zeef laten lopen. Als het goed is zijn de aardappels wel achter gebleven in de soep zodat die voor binding zorgen.