Veggie Pad Thai

Dpad-thai-198x300it heb je nodig voor 4 personen:

plak tofu van 150 gram
3 el sojasaus**
1/2 el maïzena
1/2 el tamarinde pasta
2 el vissaus ***
1 el chilisaus*
2 el bruine suiker
snufje witte peper
200 gr boekweitnoedels
1 rode peper
1 el plantaardige olie
200 gr taugé
2 lenteui, in dunne ringetjes
handje grof gehakte koriander
handje gehakte pinda’s

Zo maak je het klaar:

Snijd de tofu in blokjes en leg het in de marinade gemaakt van de sojasaus en maïzena. Maak ondertussen de basis van de saus door de tamarinde pasta op te lossen in 200 ml warm water, voeg daarbij de vissaus, chilisaus, bruine suiker en peper.
Zet een ruime pan op voor het koken van de noedels. Kijk op de verpakking voor de kooktijd, dit verschilt per soort. Wij hebben boekweitnoedels gebruikt, maar je kunt het ook maken met een andere soort.

Snij de peper in kleine stukjes en doe het samen met de olie in een koekenpan. Fruit de pepers even en voeg dan de tofu met de marinade toe. Bak tot het begint te kleuren. Voeg de taugé toe en bak het even mee, schenk dan de saus erbij en laat het even rustig pruttelen, tot de noedels gaar zijn. Giet zodra de noedels gaar zijn ze af en doe ze bij het tofu / taugé mengsel, laat het even mee bakken.

Serveer de vegetarische Pad Thai met de lente ui, koriander en pinda.

Tip:

Volg je het FODMAP arme dieet, gebruik dan alleen het groene deel van de lente ui en let op de ingrediënten van de chilisaus*, is sommige merken zit knoflookpoeder. Wij gebruiken onze zelfgemaakte chilisaus.
Eet je glutenvrij? Let dan op met de sojasaus** en chilisaus dat er geen gluten in zitten. Neem bijvoorbeeld de Kikkoman Tamari sojasaus en de chilisaus van Yakso.
Eet je geen dierlijke producten? Laat dan de vissaus*** achterwege. Een theelepel azijn met een snufje suiker kan een goede vervanger hiervoor zijn.

Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe, kippenei, koemelk, lactose, noten en is FODMAP arm