Hoe zit het met vergoedingen van de zorgverzekeraar?

We kregen onderstaande vraag binnen; wellicht herkennen jullie je hierin, graag geven we meer uitleg hoe het nu precies zit.

—-
Beste mensen van Allergieplatform,

Ik ben geïnteresseerd in de cursus histamineintolerantie. Navraag bij mijn ziektekostenverzekering over de vergoeding blijkt dat ze het niet vergoeden. Met als argument de zorgverlener Allergieplatform.nl voldoet niet aan de voorwaarden. Op de site staat dat het wel vergoed wordt, wie heeft er gelijk?
——

Natuurlijk hebben wij gelijk ha ha ha
Want ben je aanvullend verzekerd, dan wordt je deelname bijna zeker vergoed!

Het werkt net zoals vergoeding voor bijvoorbeeld een bril: je bestelt ons programma, betaalt, krijgt de factuur en deze dien je in bij je zorgverzekering.

Het gaat NIET van je eigen risico af en je hebt ook GEEN eigen bijdrage.

We hebben van een aantal zorgverzekeraars de voorwaarden uitgeplozen, dit kun je hier vinden. Staat je aanvullende verzekering erbij? Dan krijg je 100% garantie van ons dat het vergoed wordt.

Mocht het zo zijn dat je een afwijzing krijgt, dan stuur je die naar ons door en je krijgt je geld terug van ons.

Staat je verzekering er niet bij? Zoek dan zelf even of je in aanmerking komt, het staat meestal bij ‘Cursus gegeven door erkende patiëntenvereniging‘. Maar soms noemen ze het anders, bijvoorbeeld ‘Preventiecursus’… Het gaat erom dat het gefacilieerd wordt door een erkende patiëntenvereniging, alle details staan ook op de factuur die je van ons krijgt.

Vraag dus NIET of een cursus van Allergieplatform wordt vergoed maar WEL of een cursus van een landelijk erkende patiëntenvereniging aangesloten bij de NCPF wordt vergoed.