PDS: Leer er maar mee leven? Echt niet!

Heb jij ook een buurvrouw die een geweldige tip heeft voor je prikkelbare darm klachten? Of een collega die zegt dat hij ook wel eens buikpijn heeft? We kennen het allemaal, die vaak goedbedoelde adviezen waar mensen mee aankomen. Soms heel lief bedoeld, maar niet altijd… Zelfs van (huis)artsen hoor je wel eens: “Leer er maar mee leven”. Maar wij geven niet zo snel op!

Dit project is opgezet i.s.m. de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB): PDS: Leer er maar mee leven? Echt niet!

Het is een serie van 8 presentaties waarbij uitgelegd wordt – door experts – welke behandelingen geadviseerd worden volgens Reduce PDS bij Prikkelbare Darm Syndroom. De presentaties zijn online te kijken met je telefoon, tablet of PC. Jij bent de baas en kunt, samen met je behandelaar, de beste keuze maken voor je klachten! Na aanmelding krijg je een link naar de academie waar de opnames te bekijken zijn. Scoll naar beneden om je aan te melden.

Er zijn maar liefst 11 therapieën die een positief effect kunnen hebben bij PDS-patiënten waaruit jij kunt kiezen. Jij hebt de regie in handen! In de presentaties worden deze allemaal besproken. Jij kunt dan heel eenvoudig een keuze maken en deze zelfstandig of samen met je (huis)arts of diëtist gaan volgen.

De lezingen kan je op je computer, telefoon of tablet volgen. Je krijgt na aanmelding een link naar de academie waar de opnames staan. Scoll naar beneden om je aan te melden.

Maak kennis met de Sprekers

Het Reduce PDS project – Gonneke Nakazawa-Arts, PDSB
REDUCE PDS is een aanpak gebaseerd op ‘shared decision making’ en ‘export van expertise’. Dat wil zeggen dat de patiënt zelf zijn behandelkeuze maakt, op basis van uitgebreide informatie over elf verschillende behandelingen. Meer over het project zal Gonneke Nakazawa-Arts van de PDSB vertellen.

Wat is PDS en hoe werken de darmen? – Prof. dr. André Smout
Oke, je hebt een diagnose gekregen, je hebt prikkelbare darm syndroom, vroeger ook wel spastische darm genoemd. Maar hoe werken je darmen eigenlijk, of beter nog, hoe zouden ze moeten werken? Welke medicijnen kan de arts voorschrijven tegen bijvoorbeeld verstopping, diarree, buikpijn en krampen? Je hoort het bij deze lezing.

Iberogast – Dick van Leeuwen, Bayer 
Wanneer de beweging en intensiteit van de beweging van maag- en darmspieren in de war is, kan je een kruidenpreparaat gebruiken. Laboratoriumstudies laten zien dat Iberogast de motiliteit kan reguleren en daarmee de darmpassage kan stimuleren. Hoe dat in zijn werking gaat komt naar voren in deze presentatie.

Leefstijl advies – Marieke van de Pavert, diëtist
Wat zijn nu echt goede adviezen die je eenvoudig kunt inpassen in je dagelijks leven? Je hoort zoveel tips, welke passen in jouw levensstijl? Kleine aanpassingen kunnen groot verschil maken!

Probiotica – Karen Koning, Senior scientist and education manager Winclove
Hoeveel miljoen bacteriën eet jij? En hoeveel stammen? En welke bacteriestammen dan? Als je een gemiddelde drogist of supermarkt inloopt zie je veel verschillende producten die allemaal probiotica heten. Waar moet je op letten bij het kiezen van een product? Kijk naar deze presentatie.

FODMAP arm dieet – Marloes Collins, Allergieplatform
FODMAP is een afkorting, elke letter staat voor een groep koolhydraten waarbij uit onderzoek is gebleken dat die voor klachten kunnen zorgen. In het kort komt het er op neer dat deze groepjes koolhydraten niet goed verwerkt worden in de darm bij mensen met PDS en in de darm voor problemen zorgen (lucht, obstipatie, diarree etc). Door het FODMAP arm dieet te volgen kunnen de klachten verminderen en kan gekeken worden welke voedingsmiddelen goed en wat minder verdragen kunnen worden.

Hypnotherapie en meditatie – Yvonne Koolen, hypnotherapeut, NLP master practitioner en regressie therapeut
In de praktijk is gebleken dat het toepassen van hypnotherapeutische interventies voor een aanzienlijke verbetering van PDS-klachten kan zorgen. In tachtig procent van de gevallen blijkt dat pijnklachten verminderen en de stoelgang verbetert. In deze presentatie zal Yvonne je er graag meer over vertellen.

Eliminatie dieet – Marieke van de Pavert, diëtist
Het eliminatie dieet is géén dieet waar je niets meer mag eten! Samen met een gespecialiseerde diëtist ga je kijken naar wat en hoe je nu eet. Gewapend met een voedsel- en klachtendagboek zal de diëtist je helpen gezond en lekker te blijven eten, terwijl je klachten onder de loep genomen worden. Hoe deze puzzel werkt? Daar gaat het over in deze presentatie.

FAQ

Kost het geld om de presentaties te kijken?

De presentaties zijn opgenomen en kan je, tegen een kleine vergoeding, online bekijken wanneer het jou uitkomt. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan je de factuur indienen bij je verzekering, een groot aantal verzekeraars vergoeden het zoals Avero AchmeaOhra, CZ (niet CZ direct), ONVZDe FrieslandProLifeIZAVGZMenzisZilveren Kruis.

Waar zijn de presentaties?

De presentaties zijn online. Dat is makkelijk hè? Je hoeft nergens heen, je hebt alleen internetverbinding nodig. Je krijgt na je aanmelding de link naar de academie.

Kan ik op mijn telefoon kijken?

Ja, natuurlijk! Op je telefoon, PC, tablet, het maakt niet uit.

Moet ik speciale software kopen om mee te kijken?

Nee, en je betaalt ook geen belkosten etc. Je klikt op de link – die we je mailen na aanmelding – en kunt erbij. Je hebt wel internetverbinding nodig ?

Bestel nu gelijk je toegang hieronder:

[woocommerce_one_page_checkout template=”product-single” product_ids=”5928″]