Op 1 december was er een DCN academy in Hilversum, waar 200 diëtisten bij aanwezig waren. Wij mochten daar met onze stand van het AllergiePlatform bij zijn! Ook hebben we de lezingen over de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding 2015 bijgewoond. Prof. Dr. Daan Kromhout, voorzitter commissie Richtlijnen Goede Voeding en Dr. Rianne Weggemans, secretaris commissie Richtlijnen Goede Voeding gaven ons onderbouwing hoe de richtlijnen tot stand zijn gekomen. De Richtlijnen Goede Voeding zijn gemaakt door de Gezondheidsraad. Deze zijn bedoeld om de verwarring door veel niet kloppende informatie weg te nemen. Door alle voedingstrends zijn er veel onduidelijkheden over wat we nou wel of juist niet zouden moeten eten.
De Richtlijnen Goede Voeding zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en hebben het doel om chronische ziekten te voorkomen door middel van voeding. Eerst wordt er gekeken naar de voeding van de personen, vervolgens naar welke ziekte er wordt ontwikkeld. Door middel van deze uitkomsten kunnen er verbanden gelegd worden. Er worden veel verbanden gelegd met ongezonde voeding in relatie tot het ontwikkelen van chronische ziekten, of juist gezonde voeding die het risico op chronische ziekten kunnen laten afnemen.
De richtlijnen bestaan niet uit een ADH (Algemene Dagelijkse Hoeveelheid) van voedingsstoffen, maar worden vertaald naar voedingsmiddelen waarin deze stoffen voorkomen, zoals granen, noten, groente en fruit. Zo is het voor de mens duidelijk hoeveel je van deze voedingsmiddelen nodig hebt om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Vind je het leuk om de richtlijnen te bekijken? Dan kun je ze hier vinden in deze PDF.
Lees meer:
- SIBO scholing professionals direct toegang Kosten zijn € 204,13 exc BTW. Zevendelige online SIBO scholing...
- Voeding en migraine Migraine is een serieuze hersenaandoening die vaak onderschat wordt. Het...
- Scholing Allergie en Anafylaxie – direct toegang Geschikt voor huisarts, diëtist, assistent, therapeut. Na deze scholing ben...
- Astma/COPD Astma en COPD horen niet bij de allergieën of overgevoeligheid,...
- Eosinofiele oesofagitis Eosinofiele oesofagitis (EoE), is dat een allergie? We gaan dit...