Sulfree ‘makes wine better’

Logo_Sulfree_CMYK_liggend_VOORSTEL_v2

Een tijdje geleden hebben we een proefpakketje gekregen van het merk Sulfree. We hebben twee proefpersonen met een sulfietovergevoeligheid het product laten testen. Dit zijn de ervaringen:

Caroline Vastenavondt: Ik heb de eerste dag twee glazen rode wijn gedronken, zonder Sulfree. Ik voelde me niet lekker en had last van migraine. De tweede dag heb ik weer twee glazen rode wijn gedronken, met per glas 1 druppel Sulfree. Ik heb geen last gehad van hoofdpijn en voelde me gewoon normaal! Het staat nu op de bovenste plank en steek het in mijn tas bij een feestje.

Ron Roddenhof-Dijkslag: Normaal word ik na het drinken van wijn duizelig en krijg hoofdpijn. Met de Sulfree was dit veel minder en had ik geen last van een ‘katergevoel’ na het drinken van een glas wijn. Erg fijn dat er een oplossing bestaat.

Vaak ontstaat de hoofdpijn na het drinken van wijn door de combinatie van alcohol en sulfiet. Door de sulfiet werkt de glutathion in de lever slecht, waardoor de alcohol slechter wordt afgebroken. Hierdoor komt er meer acetaldehyde in je bloed en daarvan krijg je snel hoofdpijn wanneer je gevoelig bent voor sulfiet. Met één druppeltje Sulfree komt er meer zuurstof in de wijn en daardoor worden de vrije sulfieten in de wijn omgezet in sulfaten, deze zijn onschuldig en zitten ook in ons drinkwater. Sulfree is ontwikkeld door Jacqueline Niesten, vinoloog van de wijnacademie (misschien ken je haar wel van Masterchef 2015!).

Neem voor meer informatie een kijkje op de website waar je ook de klantenreviews kunt bekijken.

Wil je meer informatie over een sulfietovergevoeligheid? Klik dan hier.

_B_00008